Metges amb màscares del protecció atenen malalts amb coronavirus en un hospital de Wuhan (Reuters)
Metges amb màscares del protecció atenen malalts amb coronavirus a un hospital de Wuhan (Reuters)

Les 813 morts pel coronavirus superen ja les provocades per la SARS el 2003

L'epidèmia de la Síndrome Respiratòria Aguda Greu va aparèixer a la província xinesa de Canton, va causar 774 morts i va contagiar menys de 9.000 persones

RedaccióActualitzat

La xifra de morts pel coronavirus a la Xina ha augmentat en les últimes hores com no ho havia fet fins ara en un sol dia. Dissabte les autoritats xineses van confirmar 86 morts i aquest diumenge la xifra oficial de morts es torna a incrementar en 89 persones més.

En total, el balanç de víctimes pel coronavirus 2019-nCoV confirmades a la xina seria de 811. Les persones contagiades ja són més de 37.000 (2.656 casos més coneguts en un sol dia), segons la Comissió Nacional de Salut de la Xina. La majoria dels nous contagis es concentren a la província de Hubei on hi ha Wuhan, l'epicentre del brot. Hi ha dues víctimes mortals del coronavirus fora de la Xina (una a les Filipines i una altra a Hong Kong), que eleven la xifra total a 813.

El nombre de morts provocades pel coronavirus supera ja el que va provocar l'any 2003 l'epidèmia de la SARS (Síndrome Respiratòria Aguda Greu). En pocs mesos, la pneumònia atípica que va aparèixer a la província xinesa de Canton va causar 774 morts i va contagiar menys de 9.000 persones abans que els metges aconseguissin contenir-la.

La que era llavors directora general de l'Organització Mundial de la Salut, Gro Harlem Brundtland, demanava a la comunitat científica aprofitar "la gran lliçó que la SARS ens ha ensenyat per preparar una resposta correcta a futurs brots".

Una infermera passa davant un cartell alertant del SARS a Toronto l'any 2003
Una infermera passa davant un cartell alertant de la SARS a Toronto l'any 2003 (Reuters/Mike Cassese)


"Aprofitar" la lliçó de la SARS

Des de l'aparició dels primers casos del coronavirus a Wuhan, els científics han destacat les similituds que presenta amb la Síndrome Respiratòria Aguda Greu. Diversos estudis indiquen que aquest virus comparteix un 79,5% de la seqüència genètica amb el virus de la SARS:

Segons les autoritats sanitàries de la Xina, s'ha fet un seguiment sanitari de 371.905 persones que havien estat en contacte amb persones malaltes. La notícia positiva és que 2.649 pacients que estaven ingressats pel coronavirus ja han estat donats d'alta

L'Organització Mundial de la Salut considera que, malgrat que augmenta el nombre de morts pel coronavirus, és una "bona notícia" que el nombre de nous casos s'estabilitza.

Un home es protegeix amb màscara i plàstics del coronavirus a Shangai
Un home es protegeix amb màscara i plàstics del coronavirus a Xangai (Reuters/Aly Song)
ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut