Les 10 perles del Festival Grec
Una tria de 10 propostes del Grec 2020 d'entre els 48 espectacles que passaran per diferents escenaris de tot Barcelona
Les 10 perles del Festival Grec

Les 10 perles del Festival Grec

Una tria de 10 propostes del Grec 2020 d'entre els 48 espectacles que passaran per diferents escenaris de tot Barcelona

Ibana Piñero Actualitzat
TEMA:
Música
Stay Homas tancarà el Festival Grec amb dues actuacions
Stay Homas tancarà el Festival Grec amb dues actuacions

El Festival Grec de Barcelona arrenca aquest dimarts una de les edicions més especials i difícils. Un esdeveniment que acostuma a marcar l'inici de l'estiu cultural a Barcelona i que aquest any suposarà també el retrobament entre el públic i els professionals de les arts escèniques després de mesos de confinament.

És el tret de sortida a un mes de teatre, música, dansa i circ, amb 48 espectacles repartits per escenaris de tota la ciutat, però amb l'epicentre a Montjuïc.

I aquest any, aposta més que mai pel talent local sense renunciar a les produccions internacionals tot i les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid-19. Aquesta és la selecció que n'hem fet.


1. "A tocar!", de Baró d'Evel   

La companyia catalanofrancesa Baró d'Evel, que ha seduït el públic amb espectacles com "Là" o "Falaise", assumeix el repte d'inaugurar aquesta edició del Grec. I per fer-ho, Blai Mateu i Camille Decourtye s'han envoltat d'artistes que admiren com Frederic Amat, Tortell Poltrona, Refree, Maria Muñoz o Imma Colomer. Generacions diverses i llenguatges artístics diferents que s'uneixen en un espectacle de nova creació. Una gran injecció d'energia i una celebració de la vida després de l'impacte de la Covid-19.


2. "Rèquiem nocturn", de Pere Faura

El corèograf Pere Faura s'acomiada del món de la dansa. I ho farà amb aquest Rèquiem que s'estrenarà al Grec i que es podrà tornar a veure el mes de febrer al Mercat de les Flors. Faura ha volgut fer un comiat festiu i amb molta ploma i purpurina. Un rèquiem en què cadascuna de les parts de la missa de difunts es transforma en una escena cabaretera inspirada en l'univers artístic de Bob Fosse.


3. "The mountain", d'Agrupación Señor Serrano

Agrupación Señor Serrano són una de les companyies amb més projecció internacional de casa nostra. A "The mountain" ens animen a preguntar-nos en qui confiem quan es tracta d'informació. Una reflexió sobre els límits i les complexitats de la veritat amb un particular mestre de cerimònies: el president rus Vladímir Putin.

Omara Portuondo©JohannSauty


4. Concert d'Omara Portuondo

Amb 90 anys acabats de fer, Omara Portuondo és història viva de la música cubana. Va ser la diva de Buenavista Social Club, formació amb la qual va recórrer els escenaris de tot el món. Ara, viatja a Barcelona, segurament per última vegada, per acomiadar-se del públic barceloní en un concert de format íntim, però ple de sorpreses perquè s'espera que l'acompanyin a l'escenari alguns dels bons amics que té a la ciutat.

Mobius - Cie XY © Christophe Raynaud De Lage


5. "Möbius", de la Compagnie XY

Aquesta companyia francesa de circ ha deixat una profunda empremta en les dues visites anteriors al Grec. Una bona oportunitat per comprovar cap on va el circ contemporani amb un espectacle que, més enllà de les acrobàcies, incorpora la música electrònica i la dansa.


6. "Please, please, please", de La Ribot, Mathilde Monnier i Tiago Rodrigues

La ballarina i coreògrafa La Ribot, flamant guanyadora del Lleó d'Or de la Biennal de Venècia, uneix el seu talent amb el de la coreògrafa francesa Mathilde Monnier. Dirigides pel portuguès Tiago Rodrigues, les dues intèrprets faran servir el moviment per parlar de la transmissió de coneixements entre generacions i per reflexionar sobre com veuen el futur de la humanitat, amenaçat per l'emergència climàtica.


7. "La porta absent" i "La cambra perduda", de Peeping Tom

Esgoten les entrades a cada visita a Barcelona. Els belgues Peeping Tom tenen una legió de seguidors fidels a les seves coreografies misterioses i amb regust cinematogràfic. Aquest Grec, presenten dues peces curtes en les quals els personatges vagaregen per espais d'on no poden escapar-se i on el passat, el present i el futur es barregen en un destí incert.


8. "Vers la llum", Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i Eulàlia Valldosera

La música clàssica i la creació contemporània es donen la mà en aquest concert únic al Palau de la Música. Composicions de Mozart i Beethoven interpretades per l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu que dialogaran amb les creacions de l'artista Eulàlia Valldosera. Una cerimònia poètica per parlar sobre la malaltia i el guariment.


9. "Sonoma", de La Veronal

El coreògraf Marcos Moreau explora a "Sonoma" l'univers de Luis Buñuel des del so dels tambors de la seva Calanda rural fins al París lliure i cosmopolita que el va acollir. "Sonoma" és una paraula que no existeix al diccionari, però que per a La Veronal evoca el so que fa el cos quan cau, el crit d'una humanitat al límit de la seva existència. Un espectacle que es podrà veure tres dies al MNAC, però que tornarà a Barcelona, al Mercat de les Flors, a l'abril.


10. Concert de Stay Homas

El nom de Stay Homas anirà lligat per sempre al confinament provocat per la pandèmia de la Covid-19. Des de la terrassa del seu pis de l'Eixample, aquests tres joves es van fer mundialment coneguts amb les seves creacions plenes de bon humor i amb instruments improvisats, com un cubell d'escombraries. Després de setmanes seguint-los pel mòbil, hi ha molta expectació per veure'ls en directe. La primera oportunitat serà amb un doble concert al Teatre Grec que tancarà el festival.

ARXIVAT A:
Música Teatre
Anar al contingut