A Katabi, Uganda, un home neteja bosses de plàstic i contaminarà les aigües del llac (Frédéric Noy)

Les 10 fotos més impactants del Visa pour l'Image i les històries que hi ha al darrere

RedaccióActualitzat

El millor fotoperiodisme del món torna a Perpinyà. El festival Visa pour l'Image arriba a la 31a edició convertit en cita obligada per als amants de la fotografia.

Un recorregut per una vintena d'exposicions repartides per tota la ciutat sobre els conflictes a llocs com Síria, el Iemen, Veneçuela o el Caixmir, i també protagonisme aquest any per a l'impacte de les protestes dels Armilles Grogues que han sacsejat França.

Aquestes són algunes de les imatges que s'hi podran veure del 31 d'agost al 15 de setembre. ​

 

Casey Otto Haubelt neix per cesària a l'Hospital per a Infants de Texas, Houston (Lynsey Addario / National Geographic / Getty Images)

 

Un os polar i la seva entrenadora en l'únic circ que té ossos polars, a Kazan, Rússia. Tot l'espectacle es fa sobre gel i els ossos porten morrió (Kirsten Luce / National Geographic / NG Image Collection)

 

Voluntaris de la defensa civil siriana treuen Abu Abdallah de les runes després d'una atac aeri a Saqba el gener del 2018 (Abdulmonam Eassa / AFP)

 

Des de la mort del president Hugo Chávez, el culte a la deessa María Lionza té sovint una dimensió política. Caracas, Veneçuela, març del 2013 (Álvaro Ybarra Zavala)

 

Una caravana de migrants d'Hondures que van als Estats Units fa escala en una pista de bàsquet. San Pedro Tapanatepec, Mèxic, octubre del 2019 (Guillermo Arias / AFP)

 

Gluay Hom, un elefant asiàtic mascle de 4 anys, amb una pota trencada i ferides al cap, és un dels pitjors casos de negligència de la indústria del turisme al voltant dels elefants a Tailàndia. Sis mesos després de la fotografia malvivia en el mateix estat. Zoo de Samutprakarn, a la perifèria de Bagkok (Kirsten Luce / National Geographic / NG Image Collection)

 

Exercici de camuflatge. Petronella Chigumbura, de 30 anys, és membre d'Akashinga, una unitat contra la caça furtiva formada només per dones. Reserva natural de Phundundu, Zimbàbue, juny del 2018 (Brent Stirton / Getty Images)

 

 

 

De nit, els mercaders porten a l'escorxador municipal d'Agadez el que han comprat al mercat de bestiar: dromedaris, ovelles i cabres. Niger (Pascal Maitre / National Geographic)

 

Els musulmans del Caixmir s'han enfilat als arbres per veure el seguici fúnebre de Wasseem Malla, sospitós de ser militant d'una de les principals organitzacions guerrilleres del Caixmir partidària de la unió amb el Pakistan. Pehlipora, al Caixmir sota control de l'Índia, 7 d'abril del 2016 (Dar Yasin / The Associated Press)

 

L'hospital Fabella demana a les dones que deixin la maternitat durant les 24 hores següents al part perquè no tenen prou llits. Sovint les parteres els han de compartir. Com que també falta personal, les mares més experimentades expliquen a les més joves com cuidar els nadons. Manila, les Filipines (Kasia Strek / Item)

ARXIVAT A:
Fotografia
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut