Els equips de rescat treballant sobre el terreny afectat per l'erupció del volcà (Reuters)
Els equips de rescat treballant sobre el terreny afectat per l'erupció del volcà (Reuters)
Guatemala

L'erupció del volcà de Guatemala ja ha causat un centenar de morts i 200 desapareguts

Els equips d'emergència continuen buscant víctimes a la zona, que es manté en alerta vermella

RedaccióActualitzat

A Guatemala, el balanç oficial de morts per l'erupció del volcà Fuego ja s'eleva a 99, i el nombre de desapareguts és d'uns 200. L'activitat del volcà es manté moderada i continua sortint lava. Els equips d'emergència continuen buscant víctimes i ajudant a l'evacuació de milers de persones de la zona, que es manté en alerta vermella. A més, està plovent, i els experts del govern avisen que això, sumat a les explosions del volcà, pot provocar despreniments i esllavissades.

Des de les explosions del diumenge han estat evacuats uns 13.000 veïns dels voltants del volcà i els equips de rescat han atès prop de 7.000 persones. Als hospitals hi ha una setantena de ferits.

El treball dels socorristes s'ha hagut de suspendre aquesta nit després que hi haguessin fortes esllavissades del terreny a l'oest del volcà. S'espera que les feines es reprenguin aquest dijous si la pluja ho permet.

Pel que fa a les infraestructures, l'aeroport internacional de La Aurora, a la capital guatemalenca, s'ha vist afectat pels efectes de l'erupció i l'han hagut de rehabilitar perquè continuï funcionant amb una relativa normalitat. Dues xarxes d'energia han quedat destruïdes, dues carreteres que comuniquen amb l'aeroport han quedat inutilitzades i un pont ha quedat destrossat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut