Sant Sebastià

L'Ertzaintza i joves abertzales que intentaven impedir una manifestació de la Falange s'enfronten a Sant Sebastià

Joves de l'esquerra abertzale radical s'han enfrontat amb dotacions de l'Ertzaintza a Sant Sebastià i han convertit el centre de la ciutat en un autèntic camp de batalla, on no han faltat els contenidors calcinats, l'atac a sucursals bancàries i fins i tot un intent de cremar un autobús. El sindicat LAB, Batasuna, ANB i Segi havien convocat una acció antifeixista al mateix lloc on la Falange havia convocat una manifestació a favor de la "unitat nacional". L'Ertzaina, amb material antidisturbis, ha dispersat els abertzales. Davant la situació, els falangistes han declinat manifestar-se per no haver de fer el seu acte "d'amagatotis" com si fossin delinqüents.

Actualitzat
L'Ertzaintza ha detingut dos joves per la seva presumpta implicació en actes de violència al carrer. Centenars de persones s'han concentrat al bulevard donostiarra convocats per l'esquerra abertzale contra una manifestació d'ultradreta i, davant el fort desplegament policial, un grup d'encaputxats ha començat a escridassar els agents. D'aquí als aldarulls hi ha hagut un pas: s'han estès per tot el centre de la ciutat i s'han allargat durant hores.

S'han cremat alguns contenidors i s'han travessat cotxes i un autobús enmig del carrer, al qual els abertzales han intentat calar foc tot i que els agents de la policia basca els ho ha impedit. Els independentistes també han llançat coets i còctels Molotov contra la policia, i han atacat dues sucursals bancàries.

Per la seva banda, els membres de la Falange, entre els quals hi havia Ricardo Sáenz de Ynestrillas, s'han acabat concentrant en un altre punt de la ciutat. Allà han decidit que suspendre la manifestació que tenien prevista i s'han concentrat una estona portant banderes espanyoles i una pancarta on es llegia: "ETA no oblido, no perdono". Durant l'acte han insultat els ertzaines que els custodiaven i han cridat consignes com "Euskal Presoak, cambra de gas", "Falange armada, ETA acabada" i crits contra la monarquia i la Constitució.
Anar al contingut