Markina

L'Ertzaintza dissol una manifestació no autoritzada a la localitat biscaïna de Markina

Els actes de violència al carrer s'han succeït les últimes hores a Euskadi. A la localitat biscaïna de Markina, l'Ertzaintza ha carregat contra un grup de manifestants que protestaven sense autorització al centre del municipi. Abans, han bolcat contenidors davant de l'Ajuntament i han intentat cremar els pneumàtics col·locats a la variant de la població, unes rodes que havien ruixat amb líquid inflamable. Els fets han passat cap a un quart de nou del vespre d'aquest dissabte, segons han informat fonts del Departament d'Interior basc. A Bilbao, Sant Sebastià i Lekeito han cremat caixers automàtics i contenidors.

Actualitzat

A Markina, l'actuació dels bombers ha permès apagar la barricada de pneumàtics. A Bilbao, la protesta ha tingut lloc al barri de Santutxu, quan diversos individus han intentat cremar un caixer automàtic i uns quants contenidors. A Sant Sebastià, un artefacte casolà ha esclatat en un altre caixer. L'explosió ha arrencat la porta d'accés a la instal·lació i ha provocat danys al sostre. I a Lekeito, a Biscaia, l'Ertzaintza ha carregat contra un grup de persones que cremaven contenidors.

Aquests nous aldarulls han passat hores després dels incidents de Vitòria, on la policia basca ha detingut dos joves que havien participat en una concentració contra la sentència que qualifica de terroristes les organitzacions juvenils Jarrai, Haika i Segi.

Anar al contingut