El secretari de Salut Pública i director de l'ICS, Josep Maria Argimon (CCMA)

L'equip que vacunava en una residència de les Terres de l'Ebre va colar familiars seus

El Departament de Salut ha apartat tres treballadors de l'ICS

Actualitzat

L'Institut Català de la Salut, l'ICS, obre un expedient i aparta de la feina tres treballadors de l'equip de vacunació per haver administrat dosis a familiars seus en una residència de discapacitats de les Terres de l'Ebre. El secretari de Salut, Josep Maria Argimon, ha qualificat l'incident de "molt greu".

"Les infermeres i el personal que van anar a vacunar sembla que van convidar  familiars directes a vacunar-se. Són persones que treballen a l'ICS. Els hem obert un expedient i els apartat el lloc de treball."

Argimon, que també és director general de l'ICS, s'ha mostrat contundent.

"Altres tipus de situacions com aquesta no les permetré. I, per tant, qualsevol incident d'aquest tipus serà sancionat en la seva justa mesura."

Argimon ha aclarit que només "per qüestions de logística i per maximitzar les vacunacions" es permet vacunar altres persones sempre que treballin al centre. I ha assegurat que, si realment s'han vacunat aquests familiars, se'ls administrarà la segona dosi. "No estem per perdre dosis", ha dit.

"Estic realment afectat per això", ha expressat Argimon. Ha afegit que es tracta d'un incident aïllat que no representa els professionals de l'ICS, i ha destacat la feina de les coordinadores dels 26 equips que es desplacen a les residències per vacunar, així com la del personal que està doblant torns per administrar les dosis.

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Salut
Anar al contingut