Administració de la vacuna de l'Ebola
Administració de la vacuna de l'Ebola

L'epidèmia d'Ebola al Congo es dispara i ja hi ha vora 600 casos i 352 morts

Podria convertir-se en la segona epidèmia més important de la història d'aquesta malaltia

Actualitzat

El brot d'Ebola a la República Democràtica del Congo s'escampa de manera accelerada. Les últimes dades proporcionades pel Ministeri de Salut del país africà indiquen 579 casos i 352 morts.

L'1 d'agost, l'Organització Mundial de la Salut va declarar oficialment que hi havia un brot d'Ebola a la República Democràtica del Congo. En menys de dues setmanes n'hi va haver 22 casos i onze morts. El  22 d'agost ja se n'havien detectat 103 casos i 63 morts.

Però aquestes xifres han anat augmentant de pressa. El 18 de novembre ja se'n comptaven 366 casos i 167 morts. Les últimes dades indiquen, doncs, que en poc més d'un mes s'ha produït un augment de més del 50% en el nombre de casos i que s'han doblat les morts.

No tots els casos s'han confirmat ni totes les morts es poden atribuir, amb tota probabilitat, a l'Ebola. Dels 579 casos, n'hi ha 48 de probables. I de les 352 morts, 48 són probables. Però també hi ha 213 casos sospitosos que s'estan avaluant. La part positiva és que 201 persones s'han curat.

Una regió en conflicte

El brot epidèmic es va localitzar, al principi, en ciutats de la província de Kivu del Nord, una zona molt inestable del centre del país. Allà, grups de rebels i de milicians s'enfronten des de fa temps i impedeixen el pas dels equips sanitaris. La vulnerabilitat i la desconfiança de la població, amb un milió de desplaçats pel conflicte, també dificulta l'actuació d'aquests equips.

L'Ebola és una malaltia que té com a primers símptomes febre i dolors musculars. Més tard apareixen vòmits i diarrea, i finalment hemorràgies internes i externes. La mortalitat oscil·la entre el 25% i el 90% per cent dels infectats.

Aquest brot podria esdevenir el segon més important de la història, després del que –entre els anys 2014 i 2016– va provocar més d'11.000 morts.

 

ARXIVAT A:
EbolaSalut
Anar al contingut