L'entrevista a Arrimadas en 10 frases: "Podem guanyar i governar amb el PP"

La cap de llista de Ciutadans per Barcelona ha reconegut a Catalunya Ràdio que no creu que el 28A puguin tenir majoria absoluta, però sí guanyar i governar sumant amb el Partit Popular

Juli RodésActualitzat

Inés Arrimadas, encara cap de l'oposició a Catalunya, deixarà ben aviat el seu escó al Parlament per anar al Congrés dels Diputats. Se n'hi va, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio, per ser "representants dels catalans", a diferència dels partits independentistes, que només volen ser, ha dit, "representants de Puigdemont i Junqueras al Congrés".

Repassant els "10 compromisos amb Espanya" del partit taronja, Arrimadas ha defensat que "la igualtat de tots els espanyols no es negocia" i que no es pot pactar amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, perquè s'ha "podemitzat" i "vol donar més eines a Torra" per assolir la independència.

Després de reconèixer que no creu que Ciutadans pugui tenir majoria absoluta, ha defensat que sí que pot guanyar les eleccions del 28A i governar sumant amb el Partit Popular.


Igualtat entre tots els espanyols

"La igualtat de tots els ciutadans no es negocia, nosaltres no farem el que ha fet Sánchez de deixar que els senyors que van donar un cop d'estat decideixin la política espanyola. No estem d'acord ni amb els indults als corruptes que han fet el PP i el PSOE, ni amb els indults als que han trencat la convivència."

"Volem la igualtat entre tots els espanyols. Volem que una persona de Catalunya tingui els mateixos serveis que una persona del país basc. Volem que els andalusos tinguin les mateixes oportunitats que la gent de València. Creiem en una Espanya de ciutadans iguals."


No recentralitzar, coordinar millor

"Hi ha altres forces polítiques que consideren que la resposta és recentralitzar-ho tot. Nosaltres creiem que no, que hem de coordinar-nos millor. Per exemple: estem d'acord que la sanitat sigui gestionada per la Generalitat de Catalunya, no hi ha cap problema. Ara, volem una targeta sanitària única i que la gent que se'n vagi de vacances des de Catalunya a Cadis no sigui atès com a desplaçat."


No es pot pactar amb Sánchez

El problema amb el PSOE són dues coses: està absolutament podemitzat i les seves propostes són més populistes que mai. I Sánchez vol donar més eines a Torra per fer el que vol fer, que és declarar la independència. Hi ha molts motius per no pactar amb Sánchez.·

"Nosaltres vam fer un acord amb Sanchez fa uns anys, però després d'això s'ha produït el gir del PSOE en l'econòmic i veiem com aquest país es governa amb un acord amb els que han donat un cop d'estat."


No hi haurà majoria, acord amb el PP

"M'agradaria que aquestes fossin les eleccions de la sinceritat, que la gent sàpiga què està votant. Nosaltres ho deixem clar i català. Volem governar i sortim a totes. Ara, podrà governar algú en solitari? Crec que no, hem de ser sincers. Per tant, amb qui volem governar? Tenint en compte què ha fet el senyor Sánchez, diem: Volem governar amb el PP."

"M'agradaria governar sola? Sí. M'agradaria un govern només d'un color, taronja. I un president, l'Albert Rivera. Jo podria dir: "Guanyarem i governarem sols", però estaria mentint. No crec que puguem guanyar amb majoria absoluta, crec que podem guanyar, crec que podem sumar. Amb qui volem sumar? Amb el PP."


"L'estelada ho ha tapat tot"

"Els partits independentistes han donat suport a governs d'Espanya del PP i del PSOE perquè volien tenir més competències per poder fer el que volien, que era el pla 2000 de Pujol, que era arribar al punt de poder fer un referèndum d'independència i poder fer una declaració il·legal d'independència."

"L'estelada ho ha tapat tot. Què s'ha vist ara? Que fins i tot la gent que vol la independència ha comprovat que era mentida. Ha comprovat que aquells que el 2015 li prometien la independència en 18 mesos mentien."


Representants de Puigdemont i Junqueras al Congrés

"Aquí estem decidint quins són els representants dels catalans al Congrés dels Diputats. Que ofereixen els partits independentistes? Traslladar el processisme al Congrés, traslladar el bloqueig al Congrés. No ser representants dels catalans, ser representants de Puigdemont i Junqueras al Congrés."


Gastar millor

"A Andalusia, només en els 100 primers dies, hem tancat 85 consorcis i tres fundacions. Hem de gastar millor. No és gastar menys, és gastar millor. Tenim molt més marge per gestionar millor."

ARXIVAT A:
Eleccions 28ACsInés Arrimadas
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut