La candidata del Partit Popular a "Els matins"

L'entrevista a Álvarez de Toledo en 10 frases: "Catalunya no és una societat democràtica"

La cap de llista del Partit Popular per Barcelona en una entrevista a "Els matins" de TV3 s'ha mostrat favorable a un pacte a nivell estatal amb Vox: "A Andalusia, les coses estan sortint extraordinàriament bé"

RedaccióActualitzat

Pablo Casado ha triat Cayetana Álvarez de Toledo, periodista i historiadora nascuda a Madrid, per encapçalar la llista del PP per Barcelona a les pròximes eleccions generals del 28 d'abril. Álvarez de Toledo és actualment portaveu de la plataforma ciutadana Libres e Iguales i directora de l'Àrea Internacional de la Fundació FAES. I ja va ser diputada al Congrés en dues legislatures.

En aquesta segona entrevista de la campanya electoral a "Els matins" de TV3 -que s'ha fet en castellà perquè la candidata se sentia més còmode-, Álvarez de Toledo ha explicat que la seva política es basa en el "rescat democràtic de Catalunya". La cap de llista del PP ha negat que Catalunya sigui una societat democràtica i ha carregat contra TV3 de la que, ha dit, ha participat activament en un cop a la democràcia.


"Rescat democràtic" de Catalunya i TV3

"Reforcem el missatge constitucionalista. Això passa per la recuperació i el rescat de l'espai democràtic per als demòcrates, intentar planta cara al nacionalisme (···) Això no és una societat democràtica en el sentit que es respectin, es tolerin, es promoguin i es defensin les opinions de tots. Un exemple és el que va passar l'altre dia a la universitat. És un dels moltíssims. Li puc posar també l'exemple del que passa a TV3, amb l'absència del respecte a totes les opinions i com s'utilitza una televisió que és de tots per fer mal a la meitat i, de vegades, humiliar la meitat dels catalans (···) Aquesta és una televisió pública, que paguen tots i que participa activament en un cop a la democràcia"


Més enllà del 155

"La meitat o més de la meitat dels ciutadans voldrien una Catalunya en convivència, on es respectin les opinions de tots. No tot s'arregla amb el 155. Cal una profunda política de rescat de la democràcia i dels valors democràtics. Hi ha d'haver una immensa mobilització del constitucionalisme. Hem de viure junts. No viure amb fronteres. Aquí hi ha una obsessió amb les fronteres: fronteres amb Espanya, fronteres lingüístiques... De veritat volem això?


Diàleg i referèndum

"Estic cansada de sentir parlar el partit socialista d'utilitzar la paraula diàleg quan vol dir una altra cosa. Quan s'està parlant de diàleg vol dir més cessions al separatisme, més cessions al nacionalisme. Quan parlen de diàleg volen dir de fet desigualtat, volen dir referèndum d'autodeterminació (···) Si es fa un referèndum d'autodeterminació està convertint en estrangers a molta gent"


Nacionalistes i no nacionalistes

"Què ha passat aquí en 40 anys? Un dels grans problemes que hi ha hagut i un dels grans errors de l'Estat és que sempre ha acceptat aquesta sinècdoque, és a dir, si parla un nacionalista, parla Catalunya. Aquesta va ser la gran habilitat de Pujol, convertir-se en l'única veu legítima de Catalunya (···) Ara s'ha trencat la comunitat. El nacionalisme ha aconseguit fracturar la comunitat en dos. Jo sempre els dic al senyor Rufián, al senyor Borràs. Haurien de demanar perdó per la ruptura i la devastació interna de famílies i la separació de famílies"

 

"El nacionalisme s'ha apoderat de l'educació, del sistema cultural, de la televisió pública al servei d'un projecte. Per això és tan perillós el nacionalisme com a ideologia. És per això que nosaltres volem tornar autonomia als ciutadans, als catalans. Volem tornar-los llibertat i marge de maniobra, que les seves vides no estiguin dominades pel nacionalisme i el seu projecte"


Contra Pedro Sánchez

"El projecte de Pedro Sánchez em sembla un risc real per a l'Espanya constitucional. És un projecte vinculat al separatisme, a la secessió, a la ruptura, a la divisió. El senyor Sánchez va ser investit amb els vots d'un pròfug de la justícia per fer un cop a l'Estat. És una investidura legal, però és immoral. I ja no li parlo del suport de Batasuna i altres. El vot del senyor Puigdemont és un vot, en el seu origen, immoral en la investidura (···) [Sánchez] sap que només pot ser president del govern a costa de la llibertat, la igualtat, de la Constitució"


Pacte amb Vox

"Hem de veure les condicions, el programa electoral, el projecte de govern... A Andalusia, les coses estan sortint extraordinàriament bé. Un pacte semblant a nivell estatal aniria molt bé"


Propostes econòmiques

"Nosaltres mantindrem el salari mínim, ens assegurarem de crear llocs de treball. Tenim un projecte de baixada d'impostos. Això és molt important per a Catalunya també. Molta gent ha marxat de Catalunya per temes fiscals i d'imposició"

 

Avortament

"He demanat llibertat de vot. És molt important demanar llibertat de vot en aquestes qüestions. Això no seria trencar la disciplina de vot. En alguns assumptes morals, especialment sensibles per algunes persones, introduïm la llibertat de vot de manera que no s'hagin de trencar disciplines. S'ha de donar llibertat i que tothom voti en consciència"

 

No a un debat amb Jordi Sánchez

"El senyor Jordi Sànchez em va demanar un debat a la presó. Jo li vaig contestar per carta que puc respectar la seva presumpció d'innocència, però una persona que està sent processada per un cop a la democràcia, considero que no hauria de ser candidat. Jo vaig demanar un canvi en la llei (···) Si hi ha clavegueres de l'Estat i es demostren, es tapen, es netegen i es depuren responsabilitats. En canvi, intentar liquidar un estat constitucional per les braves, això és un atac directe i ho he comparat al 23F i m'ha semblat pitjor que el 23F"

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28APPCayetana Álvarez de Toledo
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut