Alguns dels assistents a la primera edició del festival Ubeat Live (ACN/Pere Francesch)
Alguns dels assistents a la primera edició del festival Ubeat Live (ACN/Pere Francesch)
L'Hospitalet de Llobregat

L'entreteniment de la generació Z es desvirtualitza a Barcelona: dels eSports a Ibai Llanos

La primera edició del festival Ubeat se celebra aquest cap de setmana al recinte de Gran Via, a l'Hospitalet de Llobregat

RedaccióActualitzat

Competicions d'esports online, creadors de contingut i música i art urbà se citen aquest cap de setmana al recinte de Fira de Barcelona a l'Hospitalet de Llobregat. S'hi celebra la primera edició del Ubeat Live, el festival d'entreteniment per a la generació Z, els joves nascuts a partir de mitjans dels 90.

La primera edició del festival compta amb dos escenaris, eSports i Live, i una gran zona d'activitats. Ibai Llanos, TheGrefg, Cristini o Nil Ojeda són alguns dels reclams d'un certamen que neix amb vocació de convertir-se en un referent presencial per a les noves generacions i estendre's a altres ciutats. De fet, està previst que a l'agost se'n faci una edició a Ciutat de Mèxic.

El Ubeat Live vol ser "un punt de trobada física dels que produïm en línia durant tot l'any, així com de l'audiència amb els referents i ídols més importants que té aquesta generació", assenyala la directora del festival i directora d'Innovació i Nous Negocis del Grup Mediapro, María Carmen Fernández.

La directora del festival emfatitza que les noves audiències i continguts "estan creixent en dobles i triples dígits" i ja transcendeixen les fronteres espanyoles. A hores d'ara, només el 50% del públic és espanyol.

Cues per accedir a l'Ubeat Live, al recinte de Fira de Barcelona
Cues per accedir a l'Ubeat Live, al recinte de Fira de Barcelona (ACN/Pere Francesch)

L'eliminatòria del Mundial de globus, aquest diumenge

Un dels esdeveniments més destacats del festival serà aquest diumenge, amb la competició preliminar del Mundial de globus organitzat per Ibai Llanos i Gerard Piqué, el Balloon World Cup, en què s'escollirà el representant espanyol al campionat. La competició la narrarà en directe Ibai.

Una altra competició destacada és el Campionat d'Espanya d'HADO, el primer esport d'equip en realitat augmentada del món. Els jugadors poden veure elements virtuals afegits al món real i interactuar-hi, llançant boles d'energia i aixecant escuts màgics per protegir-se.

La principal competició d'aquest dissabte ha estat la final de la Valorant Regional League Spain.

Altres competicions del Ubeat Live són una jornada de la Superlliga de League of Legends o dues parades de la USN World Summer Cup de "freestyle".

Un dels jocs que hi ha en aquesta primera edició de l'Ubeat Live
Un dels jocs que hi ha en aquesta primera edició del Ubeat Live (ACN/Pere Francesch)

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials TecnologiaVideojocs
Anar al contingut