L'enterrador de Franco: "L'exhumació es pot fer en tres quarts d'hora"

RedaccióActualitzat

És Gabino Abánades, la persona que va dirigir l'enterrament del dictador Francisco Franco a la basílica del Valle de los Caídos, aquell 23 de novembre de 1975.

Han passat més de quaranta anys des que el fèretre es va enterrar. Ara, la seva exhumació ha suscitat preguntes sobre com seria el procés i si comporta algun tipus de problema.

"No hi ha cap tipus de problema. Un cop es tregui la làpida, es pot fer en tres quarts d'hora perfectament. Es treu el fèretre, es trasllada a un altre fèretre, que és el que obliga el reglament de sanitat mortuòria i es porta al seu destí"

 

 

L'exhumació de Franco ha estat motiu de polèmica tant en partits polítics com entre la població, amb gent a favor i també en contra. Abánades creu que això es podria haver resolt si s'hagués fet en un altre moment.

"Jo hagués planificat l'exhumació de Franco, ho demanaven els nets i no hi havia problema, el mateix dia que s'enterrava la seva dona. Això hagués estat treure's problemes del mig, el govern i els polítics"

El govern de Pedro Sánchez vol una exhumació discreta i sense focus mediàtic. Per la seva part, Gabino Abánades s'ha ofert a realitzar-la ell, sempre que se li demani.

 

ARXIVAT A:
Memòria històrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut