Gibraltar

Lent recompte electoral a Gibraltar, que aquest divendres sabrà si Caruana repeteix mandat

A Gibraltar, avança lentament el recompte electoral, que haurà de revelar si l'actual ministre principal, Peter Caruana, obté un quart mandat a la colònia britànica. Tot apunta que la participació ha tornat a ser alta i, fins i tot, podria superar les xifres dels comicis del 2003, quan va arribar a gairebé el 80%. Tot i que l'economia i les pensions han centrat bona part de la campanya de Caruana i del candidat que encapçala la coalició de liberals i socialistes, Joe Bossano, la qüestió de la sobirania i d'una consulta popular que determini el futur de la colònia ha pres protagonisme. Els electors han d'elegir els disset integrants del Parlament de Gibraltar després de la nova Constitució aprovada l'any passat.

Actualitzat

Els electors han d'escollir els disset integrants del Parlament de Gibraltar, uns comicis en què Caruana aspira a un quart mandat en aquesta colònia britànica. De fet, la majoria de les enquestes publicades donen la victòria als socialdemòcrates. No obstant això, la setmana passada el diari de Gibraltar "Panorama" augurava una victòria de la coalició liberal socialista liderada per Joe Bossano, a qui Caruana va arrabassar-li el càrrec el 1996.

Tot i que l'economia i les pensions han centrat bona part de la campanya de Caruana i Bossano, la qüestió de la sobirania s'ha tornat a posar sobre la taula. De fet, Bossano ja ha advertit que si en surt guanyador podria convocar una consulta popular que determini el futur de la colònia.

A més d'aquestes formacions, es presenten als comicis el Partit Demòcrata Progressista, de Keith Azopardi, i dos independents, l'advocat Charles Gómez, fundador del partit Gibraltar Nova Democràcia, i Richard Martínez, president del Grup de Suport a Pares Separats.

Es tracta dels primers comicis que se celebren a Gibraltar després de l'aprovació, l'any passat, de la nova Constitució que eleva el nombre d'escons al Parlament de 15 a 17.

Tot apunta que la participació ha estat força alta, i fins i tot podria superar les xifres dels comicis del 2003, quan va arribar a gairebé el 80%. En els últims comicis, Caruana va obtenir el 51% dels vots, enfront del 40% dels vots aconseguits per la coalició liberal socialista.

Anar al contingut