L'Enfocats i la Moleskine de Jové centren el segon dia de fase pericial

La defensa de Junqueras i Romeva han demanat una pericial mèdica que consisteix en un informe sobre les lesions que van rebre els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional

Actualitzat

Segon dia de fase pericial, en què declaren els autors d'informes tècnics encarregats per les parts o pel jutge instructor per demostrar o refutar els indicis que hi ha contra els acusats. Abans, però, declaren els testimonis que havien de declarar aquest dimecres a la tarda. Es tracta de càrrecs de la Generalitat de diversos departaments: Josefina Valls, exdirectora de Serveis del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge; Xavier Urios, advocat en cap del Departament de Governació; Pau Villoria, ex-secretari general del Departament d'Empresa i Coneixement, i Josep Solà, exxdirector de Serveis del Departament d'Empresa,

Un cop es reprenguin les pericials, un dels plats forts d'aquest dijous són els documents intervinguts al domicili de Josep Maria Jové, mà dreta del vicepresident Oriol Junqueras, i al despatx de l'exsecretari d'Hisenda Lluis Salvadó.

Es tracta de l'Enfocats, un document Power Point de 41 pàgines sense autor conegut que es tradueix com el full de ruta informal que traça el camí unilateral cap a la independència. Un document, però, que tant els presos com els testimonis del judici han explicat que no el coneixien i en posen en dubte l'autenticitat.

El mateix passa amb la Moleskine, la llibreta de Jové que suposadament conté anotacions manuscrites sobre les reunions secretes el 2015 i 2016 del comitè estratègic del procés en l'ombra.

La defensa de Junqueras i Romeva han demanat una pericial mèdica que consisteix en un informe sobre les lesions que van rebre els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

L'advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, ha demanat com a prova "filològica" la traducció al castellà d'un informe sobre la comissaria dels Mossos d'Esquadra, mentre que la Fiscalia ha inclòs la traducció d'una entrevista de l'exconseller d'Interior.

La valoració sobre els locals fets servir com a centres de votació l'1-O de les acusacions anirà acompanyat d'una contrapericial de la defensa de Dolors Bassa sobre el possible valor dels immobles.

La fase testimonial, però, encara no ha acabat. Queden pendents els testimonis que havien de declarar aquest dimecres a la tarda. Es tracta de càrrecs de la Generalitat de diversos departaments.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut