L'encariment de materials obliga a ampliar el termini per presentar ofertes de licitació per al soterrament de Montcada

ACN Montcada i Reixac - Adif ha ampliat el termini a les empreses per presentar ofertes de licitació de l'execució de les obres de soterrament a la línia R2 de Rodalies al seu pas per Montcada i Reixac. Així ho ha traslladat a l'Ajuntament, després de constatar que la guerra a Ucraïna ha encarit el preu dels materials, un fet que ha dut a moltes empreses a no fer efectiva la seva proposta econòmica. El termini inicialment vencia el 28 de març, i s'ha decidit ampliar-lo quatre setmanes més per evitar que el concurs es declarés desert i això obligués a reiniciar el procediment administratiu, via Consell de Ministres. No obstant, aquest retard no tindria efectes ni en l'inici ni en el calendari d'obres previst, segons han detallat fonts del consistori a l'ACN.

L'alcaldessa, Laura Campos, ha informat als emembres de la Taula del Soterrament aquest dimecres de la novetat respecte a les obres. En el marc de la reunió, també s'ha acordat que el proper 27 d'abril a les 19.00 h es farà l'acte anual commemoratiu en memòria de les persones que han perdut la vida a les vies del tren.

La cerimònia es farà, com és habitual, a la cruïlla del soterrament. D'altra banda, Campos també ha anunciat que el proper dilluns és previst que la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, visiti el municipi i l'espai on es duran a terme les obres per integrar les vies en la trama urbana.

Anar al contingut