L'empresariat gironí rebutja "la judicialització de la política catalana", les penes "duríssimes" i reclama diàleg a l'Estat

Actualitzat

ACN Girona.-L'empresariat gironí rebutja "la judicialització de la política catalana", que ha acabat desembocant amb les penes "duríssimes" que recull la sentència de l'1-O, i reclama que el "conflicte" amb l'Estat es pugui resoldre amb diàleg. El Grup Impuls per Girona (GiG), que agrupa les Cambres de Comerç, les patronals Foeg i Pimec, i el Fòrum Carlemany expressa el seu "compromís amb les institucions catalanes" i s'ofereix a participar en aquesta "solució dialogada". L'empresariat fa seu el "malestar" que expressa la societat per l'atzucac en què es troba la situació de Catalunya i respecta el dret de manifestació "pacífica" de la ciutadania, però també demana que aquest sigui compatible "amb el respecte a l'activitat econòmica de les empreses".

"El GiG manifesta el seu rebuig al procés de judicialització de la política catalana, que ha acabat portant a la sentència avui publicada". L'empresariat gironí, després de la publicació del veredicte del Suprem, fa seu el "malestar" que expressa "una bona part de la societat" per la "manca" de solucions polítiques i reclama que el conflicte Catalunya-Estat es pugui resoldre "a través del diàleg".El GiG es remet a les bases del Manifest del Far, on entitats empresarials catalanes defensen el dret a decidir, i expressa el seu "compromís" amb les institucions catalanes i la resposta que aquestes puguin donar a l'actual situació política". A més, s'ofereix a participar en la recerca d'una solució "dialogada" per al "conjunt del país".Per últim, el GiG fa arribar "tot l'escalf i solidaritat" del món empresarial "amb les persones condemnades, els seus familiars, amics i col·laboradors" davant aquestes "penes duríssimes" imposades "a càrrecs amb representació política votats a les urnes i que han encapçalat rellevants entitats culturals i socials".

Anar al contingut