Pablo Crespo declarant aquest divendres en el judici
Pablo Crespo declarant aquest divendres en el judici
San Fernando de Henares

Crespo admet que cobrava feines per al PP amb factures falses a empresaris

El número dos de la trama Gürtel ha dit que el PP era el millor client d'Orange Market, durant la sessió d'aquest divendres del judici sobre el presumpte finançament irregular de les campanyes electorals dels populars a València

RedaccióActualitzat

L'empresari Pablo Crespo confirma que el PP valencià va pagar en diner negre campanyes electorals de les municipals i autonòmiques del 2007 i de les generals del 2008, i que es van fer factures falses a través de l'empresa Orange Market. Així ho ha dit el considerat número dos de la trama en la vista d'aquest divendres del judici del cas Gürtel, després que el presumpte cap de la xarxa, Francisco Correa, ja apuntés dimecres al presumpte finançament irregular del PP.

Crespo ha reconegut, no només que els empresaris pagaven factures del PP, sinó que es feien cobraments que no es declaraven:

"Una part dels treballs que es van fer per part del Partit Popular es van pagar en efectiu, en diner que, efectivament, no es va declarar. Un diner que va anar a parar en la seva integritat, o almenys en la seva pràctica totalitat, a l'anomenada caixa B del senyor Correa"

L'empresari ha dit que el PP era el millor client d'Orange Market. També ha declarat que el que era responsable d'aquesta empresa, Álvaro Pérez, "El Bigotes", es dedicava a mantenir contactes amb tota la cúpula del PP valencià, inclòs el seu president, Francisco Camps, amb l'objectiu de no perdre els populars com a clients.

La declaració de Crespo estava prevista per a aquest dimecres, però després de la confessió de Correa el seu lletrat i el d'Álvaro Pérez van sol·licitar al jutge José Manuel Vázquez Honrubia suspendre el judici durant 48 hores per poder estudiar l'estratègia de defensa a seguir. L'advocat de Crespo, Miguel Durán, ha afirmat, abans de començar el judici, que no s'ha arribat a cap pacte amb la Fiscalia Anticorrupció per rebaixar la pena.

Notícia relacionada: Possibles pactes amb la fiscalia ajornen fins divendres el judici de la Gürtel valenciana

ARXIVAT A:
CorrupcióPP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut