Barcelona

L'empresa tèxtil catalana Dogi amplia l'ERO de 55 a 99 treballadors

La multinacional tèxtil catalana Dogi ha arribat a un acord amb el comitè d'empresa per ampliar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) dels 55 treballadors previstos inicialment fins a 99. La companyia preveu reduir aquests llocs de treball, en alguns casos, amb prejubilacions. Dogi ha comunicat oficialment l'acord, que eleva el cost de l'ERO fins als 3,5 milions d'euros, davant dels 1,5 que es va anunciar en el seu moment. Amb aquesta reestructuració, les pèrdues de la companyia durant l'any passat s'eleven als 17,6 milions d'euros.

Actualitzat

Les indemnitzacions per als acomiadats són de 35 dies per any treballat, amb un màxim de catorze mensualitats, o 2.000 euros per any treballat sense un límit establert.

Dogi fabrica teixits elàstics per als mercats de moda íntima, bany i esports. El febrer passat, va anunciar la reducció de plantilla i un pla d'estalvi a la fàbrica que té al Masnou, amb l'argument que és "la menys rendible del grup". Aquesta planta dóna feina a 600 persones.

Les altres fàbriques del grup són a Alemanya, la Xina, les Filipines i Tailàndia, encara que n'està construint una altra a Sri Lanka i fa poc va adquirir l'empresa nord-americana Elastic Fabrics of America (EFA), amb la qual preveu assolir una quota del mercat del 30% al continent nord-americà.

Anar al contingut