L'estel que corona la Sagrada Família
L'empresa va contribuir a fer possible la fabricació de l'estel de la Sagrada Família (ACN/Jordi Bataller)

L'empresa que va fer l'estel de la Sagrada Família, entre la liquidació i la venda

La companyia de fabricació de vidres Cricursa, amb dues plantes a la Noguera i una al Vallès Oriental, té un deute de 60 milions

L'empresa de fabricació de vidres Cricursa, que va contribuir a fabricar l'estrella que il·lumina la torre de Santa Maria de la Sagrada Família, es debat entre la liquidació i la venda. La companyia està en concurs de creditors des del desembre i la fallida amenaça els llocs de feina de 330 treballadors.

Les instal·lacions són a la Sentiu de Sió i Balaguer, a la Noguera, i a Granollers, al Vallès Oriental. Uns 200 empleats treballen a les plantes de la Noguera i un centenar més, al Vallès Oriental. La planta de Balaguer, de fet, ja no està en funcionament.

Un grup de treballadors s'han trobat aquest divendres davant de la planta de la Sentiu de Sió per protestar per la situació precària i d'incertesa que viuen. Des del comitè d'empresa, Daniel Luna ha explicat que els deuen tres mesos de sou i que estan afectats per un ERTO.
 

Preocupació per l'impacte a la Noguera

Cricursa és una empresa que sovint ha estat citada com a cas d'èxit i ha tingut projectes internacionals. Aquesta crisi, però, pot desembocar en un tancament o una venda que preocupen molt a les comarques afectades. En cas de venda, no es garantiria la continuïtat de la plantilla.

La planta de la Sentiu de Sió, per exemple, és de grans dimensions i té un impacte econòmic important al territori. Per la població implica "perdre gran part del pressupost", segons ha dit l'alcalde, Josep Torres.

Treballadors i alcaldes de la zona han explicat a TV3 com viuen la situació de l'empresa:

 

ARXIVAT A:
ERTOEmpresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut