A Donald Trump l'està investigant el Departament de Justícia dels Estats Units (REUTERS / David 'Dee' Delgado)

L'empresa familiar de Trump, condemnada per un entramat de frau fiscal

L'empresa immobiliària de l'expresident nord-americà haurà de fer front a una multa per haver mantingut un pla criminal durant més de 15 anys

Redacció/AgènciesActualitzat

L'empresa immobiliària de Donald Trump ha estat condemnada aquest dimarts per haver dut a terme un pla criminal, durant més de 15 anys, per estafar les autoritats fiscals.

La condemna s'afegeix als problemes legals als quals s'enfronta l'expresident dels Estats Units, mentre continua fent campanya per intentar recuperar la presidència del país en les eleccions del 2024.

La Trump Organization, que opera hotels, camps de golf i altres béns immobles a tot el món, haurà de fer front a una multa per aquesta condemna, la quantitat exacta de la qual la determinarà el jutge que s'encarregui de supervisar el judici del tribunal de l'estat de Nova York.

Malgrat la condemna, l'empresa ha estat declarada no culpable, mentre que Donald Trump no estava acusat en el cas.

Tot i que no s'espera que la multa sigui un problema per a una empresa d'aquesta mida, la condemna sí que podria complicar la seva capacitat per fer negocis, en espantar els creditors i els socis.


De què se l'acusava?

El cas s'ha centrat en els càrrecs que l'empresa pagava per despeses personals, com ara lloguers gratuïts i lloguers de cotxes per a alts executius, com ara l'antic director financer, Allen Weisselberg. L'empresa no informava dels ingressos i els pagava bonificacions com si fossin contractistes independents.

"L'oferta d'incentius estava dissenyada per mantenir feliços i lleials els alts executius", va assegurar el fiscal Joshua Steinglass als membres del jurat durant la seva argumentació final, divendres.

El testimoni estrella del judici ha estat el director financer de l'empresa i mà dreta de Trump durant dècades, Allen Weisselberg, que no ha volgut implicar el seu cap en aquest assumpte.

Weisselberg, de 75 anys, ha declarat com a part d'un acord amb els fiscals que li permetrà passar com a màxim cinc mesos a la presó.

La Trump Organization s'enfronta, a banda, a una demanda per frau presentada per la fiscal general de l'estat de Nova York, Letitia James.

A més a més, a Donald Trump l'està investigant el Departament de Justícia dels Estats Units per haver-se quedat documents sensibles del govern després de deixar la presidència.

 

 

ARXIVAT A:
JudicialEstats UnitsTrump
Anar al contingut