Berlín

L'empresa automobilística Saab es declara insolvent

La crisi econòmica continua afectant la indústria de l'automòbil. L'empresa automobilística Saab s'ha declarat insolvent i ha sol·licitat concurs de creditors davant la seva imminent fallida. Tot i això, el fabricant de vehicles suec assegura que, de moment, mantindrà la producció. Segons fonts de la firma, filial del grup nord-americà General Motors, la seva supervivència podria dependre d'una suposada unió amb el fabricant alemany Opel, també filial de General Motors.

Actualitzat
El govern suec va reiterar a principis d'aquesta setmana el seu rebuig a la nacionalització de l'empresa, i va criticar durament la manera com General Motors pretén desfer-se de Saab després de dos anys com a propietari majoritari.

L'any passat, Saab, que té una plantilla de més de 4.100 treballadors, va fabricar 94.000 vehicles. Ara, amb la crisi, Saab s'ha declarat insolvent i ha sol·licitat concurs de creditors.

La ministra sueca d'Indústria, Maud Olofsson, va assenylar que el seu govern estaria disposat a avalar un crèdit del Banc Europeu d'Inversions per intentar salvar Saab, però va descartar la compra del fabricant i també altres tipus d'ajudes reclamades per General Motors.
Anar al contingut