Amb "Game Changer", Banksy homenatja els sanitaris britànics
Amb "Game Changer", Banksy homenatja els sanitaris britànics

L'emotiu homenatge de Banksy als sanitaris britànics: una infermera heroïna

L'artista d'art urbà britànic ha dibuixat un nen jugant amb un nino d'una infermera amb capa

Actualitzat

"Gràcies per tot el que estan fent. Espero que això il·lumini una mica aquest lloc, fins i tot si és només en blanc i negre", recull una nota deixada per l'artista Banksy, a la seva última obra, on ha volgut homenatjar tots els sanitaris que lluiten contra la pandèmia provocada per la Covid-19.

L'obra ha aparegut a les parets d'un dels vestíbuls de les urgències de l'hospital britànic de Southampton, i se subhastarà en benefici de la lluita contra la Covid-19, per recaptar fons per al sistema de salut britànic. La pintura continuarà a l'Hospital General de Southampton fins a la tardor.

 

L'obra, titulada "Game Changer", és en gran part monocromàtica i d'un metre quadrat.

Mostra un nen agenollat al costat d'una paperera, on ha llençat els ninots dels superherois de sempre (Batman, Spiderman...) i s'ha quedat amb un de nou: una infermera.

El braç de la infermera està estès i apunta cap endavant, com Superman en una missió. La nina porta una màscara, una capa i un davantal amb l'emblema de la Creu Roja, l'únic element de color en l'obra.

 

Paula Head, CEO del Fideïcomís de la Fundació de l'Hospital Universitari de Southampton, ha expressat, a la cadena CNN, la seva gratitud cap a l'artista:

"La nostra família de l'hospital s'ha vist directament afectada per la tràgica pèrdua de membres del personal i amics molt volguts i respectats. El fet que Banksy ens hagi triat per reconèixer la contribució excel·lent que tots estan fent, en temps sense precedents, és un gran honor."

 

Head explica que serà realment valorat per tots a l'hospital, ja que tindran un moment en les seves frenètiques vides per fer una pausa, reflexionar i apreciar aquesta obra d'art.

"Sens dubte, també serà un gran impuls per a la moral de tots els que treballen i són atesos al nostre hospital", afegeix.

L'artista urbà britànic Banksy ja va publicar, a l'abril, una nova obra produïda, segons va dir, a casa seva en plena quarantena durant la pandèmia del coronavirus.

El Regne Unit, el país europeu amb més morts

El Regne Unit ja és el país europeu amb el nombre absolut de morts per coronavirus més alt. Aquest dimarts ha superat Itàlia. Segons ha informat el ministre d'Exteriors, Dominic Raab, fins ara s'han comptabilitzat al país 29.427 morts, una xifra lleugerament superior als 29.315 d'Itàlia.

 

Anar al contingut