Ripoll

L'emotiu discurs de la germana d'un dels terroristes marca l'homenatge a Ripoll

Hafida Oukabir, en un discurs trencat per les llàgrimes, ha demanat la implicació de tothom per evitar que torni a passar

RedaccióActualitzat

A Ripoll, on vivien una part dels atacants, s'ha fet una concentració per la pau a la mateixa hora que la de Barcelona, a les sis de la tarda.

Un acte amb música i poesia en què el protagonisme ha estat per a la societat civil, que encara intenta pair els fets, amb una barreja de consternació i incredulitat.

S'hi han reunit unes dues mil cinc-centes persones per transmetre un missatge de cohesió. Hi ha participat una nombrosa representació de la comunitat musulmana del municipi. Fins i tot familiars dels membres de la cèl·lula terrorista.

El moment més emotiu ha estat la intervenció de la germana d'un dels terroristes abatuts a Cambrils i d'un altre de detingut. Hafida Oukabir parlava en nom de la comunitat musulmana quan ha començat expressant el suport a les víctimes i famílies i el rebuig dels atemptats: "No al terrorisme, no a la violència i sí la pau."

En un discurs interromput sovint per les llàgrimes, ha agraït el suport rebut:

"Gràcies a Ripoll i a Catalunya pel vostre suport. Gràcies per venir avui, per voler acompanyar-nos en aquests moments tan importants. El dolor és comú. Tots hem plorat. La incomprensió pel que ha succeït és la mateixa."

I ha demanat la implicació de tothom, incloses les institucions i entitats religioses, per evitar que torni a passar.

"Hem de treballar tots i totes junts perquè no torni a passar mai més. Perquè els nostres joves catalans musulmans no abracin ideologies perverses que no tenen justificació ni explicació i que no tenen res a veure amb l'islam."

"Parlem clarament i seriosament de com afrontar el futur, de com podem incloure aquests joves perquè formin part plenament de la societat catalana, que sentin que Catalunya és la seva terra."

L'acte ha acabat amb la interpretació d'"El cant dels ocells". També s'ha reproduït l'icònic mural de Joan Miró de la Rambla, que s'ha omplert de flors i pancartes per la pau i contra el terrorisme.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut