"L'Emma vol viure", un reportatge dur per conscienciar sobre l'anorèxia

A Catalunya hi ha gairebé 30.000 joves, la majoria dones, d'entre 12 i 24 anys, que tenen un trastorn alimentari, el 6% de les dones d'aquesta franja d'edat

RedaccióActualitzat

L'Emma Caris, una jove estudiant holandesa, tenia, des de l'adolescència, un dels trastorns alimentaris més greus: l'anorèxia. Amb només 18 anys, va començar a filmar la seva lluita contra aquesta malaltia. Al final va acabar morint. La seva és la història de "L'Emma vol viure", el reportatge del "30 minuts".

Tot i la duresa d'aquest reportatge, "30 minuts" ha decidit programar "L'Emma vol viure" per contribuir a conscienciar sobre la gravetat dels trastorns alimentaris i per fer arribar el missatge que la protagonista va voler enviar: "trieu viure mentre pugueu".

El mateix reportatge ja avisa a l'inici de la duresa de les imatges i del fet que totes les va gavar l'Emma o el seu entorn:


En el reportatge es pot sentir l'Emma, però també la seva família, les amigues, els metges i els terapeutes que la van tractar, reflexionant sobre la seva vida i mort.

Els pares expliquen que es van començar a adonar que alguna cosa no funcionava per un detall menor: la capsa de les galetes ja no quedava buida.


Quan el reportatge "L'Emma vol viure" es va emetre a la televisió holandesa, va tenir un gran impacte, sobretot entre el públic adolescent, i va propiciar molts debats als instituts i en els mitjans de comunicació, i fins i tot va impulsar alguns canvis en el sistema sanitari.

 

Un 6% dels joves entre 12 i 24 anys

A Catalunya, segons dades oficials, hi ha 28.000 joves d'entre 12 i 24 anys que tenen un trastorn alimentari, com, per exemple, l'anorèxia.

Això significa un 6% de la població d'aquesta franja d'edat, tot i que si hi afegim altres conductes de risc, com ara imposar-se una dieta o vomitar expressament, s'arriba fins a l'11%.  

I la gran majoria, el 90%, són noies.

Tot i que un 5% acaba morint, el 70 per cent d'aquests joves es tracta i es recupera.

ARXIVAT A:
SalutAnorèxia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut