Vox ha convertit l'acte en un festival al recinte Ifema de Madrid
Vox ha convertit l'acte en un festival al recinte Ifema de Madrid

L'Elèctrica Dharma denuncia Vox per fer servir una cançó seva en un acte a Madrid

La banda exigeix a la formació d'extrema dreta que deixi d'utilitzar la cançó "Flamarada"

RedaccióActualitzat

La Companyia Elèctrica Dharma ha denunciat i condemnat "enèrgicament" l'ús de la cançó "Flamarada" en un acte de Vox aquest dissabte al pavelló Ifema de Madrid.

En un comunicat, la banda exigeix a la formació d'extrema dreta que deixi d'utilitzar-la i recorda que repudia la ideologia d'ultradreta.

"Des dels inicis hem combatut les idees que defensen els grups d'ultradreta als quals representa Vox i que atempten contra els drets de les persones i les llibertats més elementals."

La Dharma posa d'exemple un dels lemes que canten que diu "de feixistes i cabrons n'estem fins als collons". "Una frase prou explícita que ens separa de qualsevol sintonia amb Vox", apuntat el grup:

 

Vox ha fet servir la cançó durant una exhibició de correfocs. Al videoclip de la cançó, Lluis Fortuny, líder de la Dharma, i altres membres del grup porten un llaç groc al trau de la jaqueta:


No és el primer cop que Vox viu el rebuig d'un artista per la seva ideologia d'extrema dreta. Coque Maya va denunciar públicament que la formació havia fet servir el tema "No puedo vivir sin ti" en un míting el 2018.

A Espanya, els partits solen pagar a les entitats de gestió dels drets d'autor i això els dona dret a posar les cançons sense modificar-les.
 

Un acte festiu amb discursos d'extrema dreta

Com a alternativa als habitualment densos congressos dels partits polítics, Vox ha disfressat de festa el seu acte polític aquest cap de setmana a Madrid.

Imatges difoses sense intermediaris a través de les xarxes i que contenien el missatge habitual de l'extrema dreta, amb la immigració, el feminisme o l'independentisme al centre.

Aquest és l'ambient que s'ha viscut a l'acte de Vox:


A l'acte també hi havia nombrosos líders ultres de tot el món convidats: des de la Polònia, enfrontada a la Unió Europea, fins a Itàlia, amb Giorgia Meloni, dels Germans d'Itàlia.

Vox ha aprofitat per criticar el PP, perquè no atregui part del seu electorat, incloent-lo amb els altres partits en una anomenada "agenda globalista" a la qual contraposa la seva idea d'Espanya.

ARXIVAT A:
VoxExtrema dretaMúsicaAntifeixisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut