Els sondejos pronostiquen un càstig de l'electorat a la coalició de democristians i laboristes
Dublín

L'electorat irlandès castiga les retallades de la coalició de govern

Els sondejos de les legislatives a Irlanda pronostiquen una important davallada de vots per democristians i laboristes

RedaccióActualitzat

Les eleccions legislatives fetes divendres a Irlanda poden deixar un Parlament molt fragmentat on serà difícil formar un govern estable.

Aquest dissabte ha començat el recompte de vots i els primers resultats es coneixeran a partir del vespre. El complex sistema electoral irlandès fa que l'escrutini sigui lent.

Els sondejos a peu d'urna pronostiquen una victòria del Fine Gael, el partit democristià del primer ministre, Enda Kenny. Una victòria agredolça perquè podria perdre un nombre considerable de vots i serà difícil que es pugui reeditar el govern de coalició dels democristians i el Partit Laborista.

Els laboristes podrien perdre fins a un terç dels escons que tenien al Parlament la passada legislatura. 

Si es confirmen els sondejos, els electors haurien castigat els dos partits de govern pels cinc anys de retallades i polítiques d'austeritat.

Pugen les forces minoritàries

Els sondejos situen el centrista Fianna Fáil com a segon partit més votat. Podria recuperar part dels escons que va perdre en les passades eleccions. 

El Sinn Féin de Gerry Adams es convertiria en la tercera força en representació al Parlament irlandès, amb un 16% més vots que l'any 2011. 

Les formacions minoritàries i els candidats independents podrien ser els grans guanyadors d'aquests comicis i podrien ser clau per la formació d'un futur govern de coalició.


 
Anar al contingut