Els tres ministres contraris a Juncker i la cancellera Merkel fent un passeig en barca durant la minicimera a Suècia.
Els tres ministres contraris a Juncker i la cancellera Merkel fent un passeig en barca durant la minicimera a Suècia.
Suècia

L'elecció de Juncker com a president de la Comissió Europea segueix en punt mort

La minicimera europea de Suècia tampoc ha servit per desencallar el desacord sobre la candidatura del luxemburguès Jean-Claude Juncker per presidir la Comissió Europea

RedaccióActualitzat

La minicimera europea de Suècia tampoc ha servit per desencallar el desacord sobre la candidatura del luxemburguès Jean-Claude Juncker per presidir la Comissió Europea. Alemanya en manté el ple suport, el Regne Unit la rebutja, suecs i holandesos no es defineixen. 

El més urgent de la trobada és decidir qui serà el nou president de la Comissió Europea en substitució de José Manuel Durao Barroso. I els membres del que ja es coneix com l'eix dels països del nord són escèptics, si no totalment contraris, sobre la possibilitat que sigui l'exprimer ministre luxemburguès, Jean-Claude Juncker, tot i ser el líder del partit més votat en les últimes eleccions al Parlament Europeu. El britànic David Cameron i el primer ministre suec consideren que Juncker és el representant de la "vella guàrdia" funcionarial comunitària i, per tant, "no és la persona adient per tirar endavant els canvis necessaris a la Unió Europea". 

Merkel recorda que el seu candidat és Juncker però afegeix que en aquesta minicimera han parlat més de programa que no de noms. 

 

Anar al contingut