Lego crea peces braille per a nens cecs i amb discapacitat visual
Lego ha creat una capsa amb peces braille (Lego)

Lego crea peces braille per a nens cecs i amb discapacitat visual

Compatibles amb les peces tradicionals, volen ser una manera "juganera i inclusiva" d'aprendre el llenguatge braille

RedaccióActualitzat

Lego, l'empresa coneguda mundialment per les seves peces de plàstic de colors que permeten construir-ho gairebé tot, ha creat una col·lecció de blocs en què les parts que sobresurten per encaixar-les reprodueixen el llenguatge braille.

L'objectiu, segons el conseller delegat de la Fundació Lego, John Goodwin, és alhora promoure la socialització i la creativitat dels nens cecs o amb discapacitat visual i aconseguir que aprenguin el llenguatge braille d'una manera amena:

"Els nens cecs i amb discapacitat visual tenen somnis i aspiracions per al seu futur igual que els nens que hi veuen. Tenen els mateixos desitjos i la mateixa necessitat d'explorar el món i de socialitzar-se a través del joc, però sovint s'enfronten a un aïllament involuntari perquè són exclosos d'activitats. Amb aquest projecte proporcionem una aproximació juganera i inclusiva a l'aprenentatge del braille per part dels nens."


Des de la Unió Europea de Cecs s'apunta el risc que les noves generacions perdin el braille, i la importància d'evitar que això passi. Ho explica Philippe Chazal, responsable d'aquesta entitat sense afany de lucre, que s'ha confessat "emocionat" pel fet que els nens puguin aprendre braille jugant amb Lego:

"Amb milers d'audiollibres i programes d'ordinador a la seva disposició, pocs nens estan aprenent a llegir braille. Això és particularment greu quan sabem que els usuaris de braille sovint són més independents, tenen un nivell més alt de formació i millors oportunitats laborals."

 

Amb el significat imprès, les peces permeten que els nens que hi veuen també es familiaritzin amb el llenguatge braille (Lego)

 

Cada peça, a més, també té imprès el significat, perquè també els nens sense problemes visuals es familiaritzin amb el llenguatge que permet llegir a les persones cegues o amb discapacitat visual.

En aquest mateix sentit, i per fomentar el joc conjunt entre tots els nens, les peces braille encaixen perfectament amb les peces de Lego existents.

 

Les peces braille de Lego són compatibles amb les altres peces de la marca (Lego)

 

Les peces de Lego en braille tenen l'origen en una proposta de l'Associació de Cecs de Dinamarca, feta a la Fundació Lego l'any 2011 i en una altra de la Fundació Dorina Nowill per a cecs, del Brasil, del 2017.

Aquests dos últims anys la idea ha estat desenvolupada en col·laboració amb associacions de cecs de Dinamarca, el Brasil, el Regne Unit i Noruega.

 

Les peces braille de Lego s'han presentat aquesta setmana i estaran disponibles a partir de l'any que ve (Lego)

 

La capsa amb les peces braille ha estat presentada aquest dimecres, a París, en el saló Sustainable Brands Conference, dedicat a la innovació i les iniciatives sostenibles.

Lego també ho ha anunciat a través de les xarxes socials:

 

 

Cada capsa conté unes 250 peces que inclouen tot l'alfabet, els números del 0 al 9, símbols matemàtics i propostes per fomentar la interacció i l'aprenentatge.

 

Amb aquesta inciativa, Lego vol fomentar la creativitat i també l'aprenentage del llenguatge braille (Lego)

 

Actualment la capsa de peces braille s'està provant en danès, noruec, anglès i portuguès.

Lego té previst provar les versions en alemany, espanyol i francès a partir del tercer trimestre d'aquest any, amb la idea de començar a distribuir-les a partir de l'any que ve.

Anar al contingut