Marc Moreno just després de proclamar-se guanyador del Crims de tinta (ACN)
Marc Moreno just després de proclamar-se guanyador del Crims de tinta (ACN)
Barcelona

L'editor Marc Moreno guanya el premi Crims de Tinta

A la novel·la "Temps de rates", l'autor descriu una Barcelona "de l'extraradi, de la perifèria, on hi ha molt atur, amb joves que són ni-ni"

Actualitzat

L'editor i escriptor Marc Moreno ha guanyat la VIII edició del premi Crims de tinta, que convoca l'editorial RBA, amb "Temps de rates", una novel·la en català sobre els baixos fons, que ubica al barri barceloní de la Verneda. El jurat del premi ha destacat la força dramàtica de l'argument i el dibuix d'"uns personatges desesperats i la mirada gens complaent a una realitat gairebé sempre amagada", seguint "la funció social pròpia de la novel·la negra".

A l'obra, Moreno dona veu a un grup de joves sense futur. A un d'aquests joves, un veí traficant del replà li endossa una motxilla plena amb vuit quilos de cocaïna, un fet que acabarà sacsejant la vida del barri. A través d'aquests personatges, la novel·la descriu una Barcelona "de l'extraradi, de la perifèria, on hi ha molt atur, amb joves que són ni-ni, amb uns únics referents que són la delinqüència, els tripijocs o la droga".

El premi suposa el tret de sortida del festival literari BCNegra 2017.

Anar al contingut