Lectors del 3cat24 envien les imatges d'una barricada amb foc a Barcelona

En Xavier Campmany i en Lluís Serra han enviat dos vídeos i fotografies on es mostra l'espectacular foc que es va originar dimecres 29 de setembre, dia de la vaga general, a la Travessera de Dalt de Barcelona. Els testimonis apunten que podria haver estat una acció d'okupes.

Actualitzat
En Xavier Campmany va sortir al balcó de casa seva dimecres, dia de la vaga general, a les 07.30 del matí i va enregistrar les imatges de la barricada que mostra el primer vídeo. "No vaig veure el moment de l'encesa del foc però sospitem que van ser uns okupes", explica aquest lector del 3cat24. "La nit anterior ja va aparèixer la Guàrdia Urbana pel barri perquè hi havia aldarulls. I es dóna el cas que a 200 metres tenim una casa okupa, la de St. Josep de la Muntanya. El meu pare era al carrer un quart d'hora abans i va veure com corrien uns quants okupes i la Urbana els anava al darrere".

Tal com mostren les imatges el foc va ser espectacular i, segons el relat d'aquest testimoni, els bombers van aparèixer ràpidament. "Cap a les 08.05 ja estava extingit", afegeix.

 
                                       

D'altra banda, en Lluís Serra ens explica la continuació del relat amb unes imatges encara més impactants, just en el mateix punt: Travessera de Dalt cantonada La Granada. "El meu fill Guillem em va agafar l'iPhone i va enregistrar el que veieu", explica aquest altre lector del 3cat24.

                                    

Segons Serra, la barricada que esmenta Campmany eren uns neumàtics encesos, que mentre cremaven van enganxar dos cotxes i una motocicleta de particulars que estaven aparcats. Ell tampoc va ser testimoni del moment en què es va encendre el foc però corrobora que podria tractar-se d'okupes.

Sobre els aldarulls de la nit anterior que esmenta en Xavier Campmany, comenta que dimecres al matí tot el barri era ple de pintades en català i castellà, tal com es pot veure al vídeo de primera hora del matí. "Una que recordo és aquesta: 'El problema no és la crisi, sinó el capitalisme'". 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut