Imatge corporativa del Fons Monetari Internacional.
Imatge corporativa del Fons Monetari Internacional.
Barcelona

L'economista en cap de l'FMI aposta per destinar l'1% del PIB a un fons anticrisi europeu

En una conferència al Cercle Financer de "la Caixa", Olivier Blanchard ha defensat un sistema de transferències entre estats de la UE per compensar els efectes de l'esclat de la bombolla immobiliària.

RedaccióActualitzat
L'economista en cap del Fons Monetari Internacional (FMI), Olivier Blanchard, ha proposat des de Barcelona que, en el futur, els països de la UE destinin un 1% del seu PIB a crear un "fons comú" per combatre problemes financers com els actuals. Blanchard ha llançat la idea en una conferència al Cercle Financer de "la Caixa", titulada "Repensar la política macroeconòmica: una visió des de les trinxeres", en què ha precisat que parlava a títol personal.

Blanchard ha defensat un "sistema ampli de transferències" entre els estats membres com a fórmula per absorbir millor crisis com les de les "bombolles immobiliàries". I ha considerat addient que el BCE compri deute dels països amb problemes financers.

L'economista ha considerat que la crisi ha demostrat que la inflació "no pot ser l'únic objectiu de la política monetària" i que els mercats "poden tenir un mal comportament i conduir a un col·lapse".

També ha defensat que les reformes del govern de Mariano Rajoy van "en la direcció correcta", però ha afegit que la reforma laboral no tindrà efectes "en els pròxims tres anys" per reduir l'atur, sinó a llarg termini.

Entre els assistents a l'acte, hi havia el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i la infanta Cristina.

Anar al contingut