Eleccions 28-N

L'economia impregna la campanya

La sortida de la crisi i les propostes econòmiques han sigut les protagonistes en bona part dels actes de campanya d'aquest dimecres. El candidat de CiU, Artur Mas, s'ha reunit amb emprenedors i ha reclamat la implicació de tots per sortir de la crisi. El candidat del PSC, José Montilla, ha rebut el suport d'alcaldes i ha recordat el seu suport al municipalisme, i la necessitat que rebi més pressupost. El candidat d'ERC, Joan Puigcercós, ha visitat Alstom i ha promès control a les empreses que reben ajudes públiques. Des del PP, Alícia Sánchez-Camacho ha reclamat el vot per frenar l'independentisme. I el candidat ICV-EUiA, Joan Herrera, ha defensat la recuperació de la memòria històrica i el codi ètic dels Mossos.

Actualitzat
Nit freda a Girona per a Artur Mas que, un cop més, ha utilitzat la seva proposta estrella del concert econòmic per caldejar l'ambient: "El que no volem és que aquesta festa que s'ha fet a la resta de l'Estat durant tants i tants anys es pagui amb els diners dels catalans i l'esforç dels catalans". Amb el 28-N a tocar ha demanat que aquest compte enrere es visqui amb molta prudència. Mas ha insistit que no es poden permetre un error d'última hora i per això, ha dit, davant les provocacions, facin com si sentissin ploure: "Nosaltres no hem de perdre els estreps i, a més a més, hem de posar una bona cara i no se'ns ha d'escalfar en cap moment la boca". Molts dels assistents al míting tenien al cap el partit de la Champions del Barça, segurament els mateixos que dilluns estaran pendents del clàssic. Josep Antoni Duran i Lleida no ha perdut l'oportunitat de fer aquest símil futbolístic: "El president, el candidat Montilla, em recorda el Mourinho, l'entrenador que critica aquell altre entrenador que fa la feina ben feta. Doncs bé, el nostre Guardiola, i el que farà possible que guanyem la Lliga, és l'Artur Mas." Mas ha donat el seu punt de vista aquest dimecres sobre les polítiques sostenibles. Proposa incentius fiscals per a famílies i empreses, simplificació administrativa, ecologisme lligat a l'economia productiva, és a dir, rendible i aprofitar la Catalunya interior, poc explotada diu, per instal·lar-hi empreses relacionades amb el medi ambient.

El candidat del PSC, José Montilla, ha dit aquest dimecres a Manresa que si governa, pensa recuperar dos noms del partit per al seu executiu futur: Antoni Castells, que ara no va a les llistes però estaria a l'executiu, i també Ferran Mascarell, que ja va exercir de conseller de Cultura en l'anterior tripartit: "En aquest sentit, i per avançar dos noms, penso comptar en l'àrea econòmica amb una persona de la vàlua d'Antoni Castells, i en l'àrea del coneixement, amb el company Ferran Mascarell". Justament Castells s'ha referit aquest dimecres a la situació econòmica del govern, en plena tempesta a Europa per les finances públiques. Ha contestat a les crítiques i ha reiterat des de Madrid que les arques de la Generalitat no estan en una situació crítica: "Tenim unes finances que han patit la crisi i en el moment que hi ha la crisi s'ensorren els ingressos i això provoca un dèficit, i quan hi ha un dèficit s'ha de finançar." A Manresa, Montilla hi ha anat acompanyat del ministre de Foment, José Blanco. Blanco ha assegurat que el diàleg i no pas la confrontació que busca CiU és el que realment dóna fruits, com en el cas del traspàs de regionals. Per la propera legislatura, Blanco ha promès un acord perquè Catalunya participi de la gestió de l'aeroport del Prat: "Amb tu –amb referència a Montilla- resoldrem aquesta situació pendent en relació amb el Prat en la pròxima legislatura. Pots tenir aquesta garantia." Blanco augura un matrimoni de conveniència entre CiU i el PP, el partit, diu, literalment, que més ha odiat Catalunya.

Continua llegint la notícia aquí.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut