Bitllets d'euro
Bitllets d'euro
Madrid

L'economia espanyola perd impuls el tercer trimestre

Es frenen el consum, la inversió i la creació d'ocupació.

RedaccióActualitzat

L'economia espanyola perd força el tercer trimestre del 2014. Es frenen el consum, la inversió i la creació d'ocupació. És la conclusió de l'informe que ha fet públic el Banc d'Espanya. L'organisme constata aquesta pèrdua d'impuls de l'economia excepte en alguns sectors, com ara el turisme. Confirma la fortalesa d'aquesta activitat i el repunt de les exportacions, que al juliol van augmentar un 10% respecte a l'any passat.

Tot i aquestes xifres, el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, confia que les dades del PIB del tercer trimestre continuïn la línia alcista del segon.

"És evident que aquest tercer trimestre no va com el segon. Però això no vol dir que no hi hagi creixement. Si tenim en compte l'alta dependència i exposició que l'economia espanyola té de l'europea, és normal que l'afecti", ha assegurat.

Sobre els préstecs bancaris als particulars, el Banc d'Espanya avisa que les entitats financeres no preveuen canviar els criteris per aprovar-los, tot i un possible increment en la petició de fons per al consum.

Anar al contingut