Madrid

L'economia espanyola entra oficialment en recessió, segons el Banc d'Espanya

L'economia espanyola també està en recessió. El producte interior brut, la riquesa que genera un país, ha tingut una forta caiguda de l'1,1% al quart trimestre respecte de l'anterior. I ja al tercer trimestre havia tingut una taxa negativa, en aquest cas del 0,2%. Les dades les ha facilitades aquest dimecres el Banc d'Espanya, que atribueix el deteriorament a la davallada del consum.

Actualitzat
L'economia espanyola no estava en recessió des del primer semestre del 1993, però ara la caiguda és més forta. El Banc d'Espanya destaca que la davallada del consum és la causa principal del deteriorament de l'economia. Les famílies consumeixen menys per les males perspectives econòmiques, l'increment de l'atur i la reducció del crèdit.

L'informe afegeix que la frenada de la despesa ha afectat totes les branques de l'activitat econòmica, sobretot la indústria i la construcció.

La caiguda del PIB la segona meitat de l'any s'ha compensat amb els creixements del primer semestre i per això el 2008 tanca, segons les previsions del Banc d'Espanya, amb una taxa positiva de l'1,1%. És el creixement més baix dels últims 15 anys.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut