Reunió dels ministres de l'EcoFin aquest dimarts
Reunió dels ministres de l'EcoFin aquest dimarts

L'EcoFin treu a Andorra definitivament l'etiqueta de paradís fiscal

Els ministres d'Economia europeus treuen de la llista "grisa" el Principat, que passa a ser una jurisdicció cooperadora en matèria fiscal

Actualitzat

Andorra deixa d'estar sota sospita, i surt definitivament de les llistes internacionals de paradisos fiscals. Els ministres de Finances de la Unió Europea han eliminat el Principat de l'anomenada llista "grisa", on se situen els països fiscalment "perniciosos". 

El principat vivia en una mena de purgatori. Els organismes internacionals ja no el consideraven paradís fiscal però veien algunes deficiències en matèria de transparència i cooperació per això van incloure Andorra en l'anomenada llista "grisa" amb una cinquantena de països que han de millorar la seva política fiscal.

Ara, però, el govern andorrà ha fet els canvis legislatius que li proposaven. Ha modificat diversos règims tributaris i això ha donat resultats. A la reunió de l'EcoFin d'aquest dimarts, els ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea l'han eliminat de la llista grisa. És un motiu de satisfacció per al ministre andorrà de Finances, Jordi Cinca, que ha recordat l'esforç de 10 anys.

 

"No deixa de ser una enorme alegria i una confirmació de tota la feina que s'ha anat fent durant tots aquests anys."

"Però cal recordar que costa molt ser considerat homologable i molt poc perdre aquesta consideració."

Ara, Andorra compleix tots els estandàrds internacionals i es considera una jurisdicció cooperadora en matèria fiscal.

ARXIVAT A:
Unió EuropeaDelictes econòmics
Anar al contingut