Gràfica del cabal de l'Ebre. Font: CHE
Gràfica del cabal de l'Ebre. Font: CHE

L'Ebre es manté estable a Tortosa amb 990 m3/s

El Cabal de l'Ebre a Tortosa es manté estable amb gairebé 1.000 m³/s. L'aigua dels forts aiguats del darrer cap de setmana a Navarra va passar ahir per Saragossa i ara es dirigeix cap al pantaà de Mequinensa.

Actualitzat
El Cabal de l'Ebre a Tortosa es manté estable amb gairebé 1.000 m³/s. L'aigua dels forts aiguats del darrer cap de setmana a Navarra va passar ahir per Saragossa i ara es dirigeix cap al pantà de Mequinensa.
El cabal a Tortosa
Els embasaments de Mequinensa i Riba-roja fan espai a tota l'aigua que baixa per l'Ebre i per fer-hi cabuda n'han obert les comportes. El cabal a Tortosa fins al dia 10 de juny era d'uns 500 m³/s i des de dilluns a la tarda el cabal es troba estacat a l'entorn dels 1.000 m³/s, exactament a 989 m³/s dijous al matí. Aquesta és una mesura de gestió de prevenció que fa la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) per mitigar els efectes de les crescudes aigües amunt de Catalunya.

El pic de cabal entre Saragossa i Mequinensa
Les pluges del dia 9 de juny a Navarra van disparar el cabal del riu Arga a l'alçada d'Etxauri de 40 m³/s a 975 en molt poques hores. Tota aquesta aigua va desaiguar sobre l'Ebre, i a Castejón, al sud de Navarra, el pic de cabal màxim va arribar durant la tarda de dilluns amb 1.910 m³/s. Aquest pic d'aigua, a mesura que es desplaça aigües avall, s'atenua i va passar per Saragossa a primera hora de la tarda de dimecres amb un cabal màxim de 1.421 m³/s. I ara l'embassament de Mequinensa espera l'arribada de tot aquest volum d'aigua.
Anar al contingut