Esturions introduïts a l'Ebre per produir caviar
L'esturió ha estat introduït en piscifactories a l'Ebre per produir caviar.
Delta de l'Ebre

L'Ebre comercialitzarà caviar procedent d'esturions reintroduïts per una piscifactoria d'Amposta

Després de la desaparició de l'espècie autòctona fa quaranta anys, una piscifactoria d'una empresa lleidatana ha introduït esturions a l'Ebre per produir caviar. Després de cinc anys de cria, estan a punt de recol·lectar entre dos i tres quilos d'ous per exemplar. Les últimes captures es van fer l'any 1996, quan els exemplars introduïts es van extingir.

Actualitzat
L'esturió torna a estar present al riu Ebre gràcies a la tercera piscifactoria de l'estat espanyol, situada a Poble Nou del Delta i propietat d'una empresa lleidatana. Després de cinc anys de cria i gràcies al control de les aigües que han escurçat a la meitat el temps de cria, els esturions estan a punt de produir entre dos i tres quilos d'ous per exemplar. Amb tot, la piscifactoria ja ha començat a comercialitzar la carn dels esturions mascles, que no produeixen caviar.

Així, a finals d'any es recol·lectarà el primer caviar del delta de l'Ebre des de l'extinció de l'espècie al riu l'any 1996, quan se'n van fer les últimes captures. En aquell any també es tractava d'exemplars introduïts, ja que fa quaranta anys que l'espècie autòctona de la zona va desaparèixer per la construcció de preses, la disminució del cabal i la contaminació de l'aigua.

Anar al contingut