"Leaving Neverland", el polèmic documental que retrata Michael Jackson com un pedòfil

Dos homes relaten de manera explícita que van patir abusos sexuals del rei del pop quan eren nens

RedaccióActualitzat

Wade Robson i James Safechuck, van viure amb el rei del pop a Neverland quan eren nens, expliquen que van ser víctimes dels abusos sexuals de Michael Jackson al documental d'HBO "Leaving Neverland".

De cara a l'exterior, el ranxo de Neverland era el paradís per a qualsevol nen dels 80. Atraccions, jocs, llaminadures, cinema..., un món màgic on el cantant li agradava convidar durant dies a infants que l'adoraven.

El documental dirigit per Dan Reed, s'estrena aquí aquest dissabte, i relata durant 4 hores una realitat molt més fosca. Jackson era un pederasta que abusava sexualment de nens segons els testimonis.

 

Dos d'ells han decidit explicar-ho per primer cop, de manera explícita i sense estalviar-se cap detall. També les famílies expliquen com vivien ells les estades dels nens a Neverland.

Tots dos expliquen com Jackson es guanyava primer la seva confiança i la dels pares per, a continuació, abusar d'ells durant anys.

Wade Robson, sempre sota el patrocini de Jackson, va arribar a ser un cotitzat coreògraf per a moltes estrelles, entre elles Britney Spears. Robson relata com el persuadia, quan era nen, per a que no expliqués res.

"Em deia que, si mai se sabia el que fèiem, els dos aniríem a la presó per a la resta dels nostres dies."

 

James Safechuck va conèixer Jackson durant el rodatge del famós anunci de Pepsi. Relata com li va regalar un anell de compromís per després mantenir relacions sexuals:

"Era una persona que et semblava fantàstica, però que va abusar de mi durant 7 anys."

 

 

No són les primers acusacions de pederàstia contra Jackson. El 1994 va indemnitzar la família d'un nen i el 2005 el van absoldre d'un altre cas.

Llavors, el dos acusadors del documental van testificar a favor del cantant, però ara, diuen, han superat el trauma i s'han vist prou forts per fer-ho públic.

Expliquen que si no van dir res, era perquè eren molt petits. Per ells, Jackson era un déu i els tenia atemorits.

En una entrevista a la CBS, Reed explica que el vincle entre abusador i víctima era molt fort:

"Wade i James estaven enamorats de Michael. Fins i tot després que acabessin els abusos, van segui estimant-lo i era un amic proper, especialment de Wade que ho van ser durant anys"

Jackson va morir el 2009 als 50 anys per una sobredosi de medicaments. Després de la seva mort, Wade Robson i James Safechuck van presentar demandes per estrès i trauma però no van ser acceptades.

Reed ha defensat el seu treball davant de les crítiques de la família i els fans. En una entrevista a The Hollywood Reporter assegura que "en cap cas és un documental sobre Michael Jackson sinó un relat d'abusos sexuals i de les seves conseqüències al llarg de la vida."  

Sobre si calia ser tan explícit i oferir tants detalls el director ha estat contundent:

"Volia que la gent s'enfrontés a l'horror que significa per un nen de 7 anys patir l'assetjament d'un pedòfil."

Reacció de la família Jackson

La família de Jackson ha presentat una denúncia contra el documental, que titlla de mentida. Demanen 100 milions d'indemnització. 

Els germans de l'artista asseguren que només és una maniobra per aconseguir diners. En declaracions en alguns mitjans es pregunten que "si era tan horrible ser a Neverland, perquè sempre tornaven." I han criticat que Reed mai els ha demanat la seva versió.

La filla de Michael Jackson, Paris, ha negat que el seu pare sigui un pederasta. A través de Twitter es pregunta si " Realment pensen que és possible esquinçar el nom del seu pare? Realment creuen que tenen una oportunitat? "

 

Defensa dels fans

Els fans del rei del pop es neguen a creure la versió del documental i han creat una plataforma en suport de l'artista, mjinnocent.com.

Argumenten que el documental no aporta cap prova i que només recull una versió unilateral dels fets. I fins i tot han demanat que es retiri el documental perquè Wade Robson i James Safechuck van declarar sota jurament que mai havien patit abusos per part de Michael Jackson.

 

Actors i amics de l'artista com McCaulay Culkin i Corey Feldman també han sortit en defensa seva.

Impacte social

L'emissió del documentals als Estats Units el passat 6 de març ha tingut una gran repercussió.  

La mansió "testimonis dels fets" Neverland estava a la venda per 100 milions de dòlars. Des del passat 6 de març, es ven per 31 milions.

Les conseqüències han arribat també als "The Simpson" que han anunciat que retiren el capítol on Jackson va posar la veu a Leon Kompowsky que es va emetre per primer cop l'any 1991.

També ha quedat en entredit la compra per part de Sony dels drets de distribució de les seves cançons. Segons The Wall Street Journal, Sony Music Entertainment va pagar 250 milions de dòlars a la família Jacksons el passat 1 de gener, abans de l'emissió del documental.

Aquesta inversió es pot veure danyat per decisions com les que ja han anunciat emissores de ràdio d'Austràlia, Nova Zelanda i el Canadà que deixaran de programar les cançons de Michael Jackson.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut