Châteaudouble

Le Pen visita un poble que acollirà 72 immigrants i surt esbroncada pels veïns

Actualitzat

La líder de l'extrema dreta francesa, Marine Le Pen, ha decidit reprendre el seu discurs contra la immigració, ara que la política migratòria es presenta com un dels grans temes de la pròxima campanya de les eleccions europees.

La ciutat de Châteaudouble, al departament del Var, té uns 500 habitants. D'aquí poc acollirà 72 sol·licitants d'asil, un nombre que equival a gairebé el 15% de la població.

Els migrants s'instal·laran en una antiga residència per a gent gran. Le Pen va visitar la localitat per denunciar l'acollida i lamentar que l'espai que ocuparan no s'utilitzi per a qualsevol altra cosa:

"Una residència per a gent gran o apartaments per a joves estudiants francesos que també estan en condicions difícils... Més que no restaurar-ho per poder acollir immigrants."

 

La líder de l'extrema dreta volia aixecar polèmica i reforçar el seu missatge contra la immigració, però, davant  de la seva sorpresa, va acabar sent esbroncada.

 

 

Quan va arribar a Châteaudouble, es va trobar un bon grup de veïns que s'havien concentrat per escridassar-la i xiular-la per la seva política racista. Es van viure moments de tensió que Le Pen ha atribuït a grups d'extrema esquerra.

 

 

"Estem preparats per rebre'ls"

Una resident de Châteaudouble, Jennifer Martinez, va explicar com se sentia el poble amb l'arribada dels migrants:

"Personalment, m'agradaria fer voluntariat. Estem preparats per rebre'ls agradablement perquè sabem el que està passant als seus països. Sabem que també ens podria passar a nosaltres."

 

La líder de l'antic Front Nacional, ara Reagrupament Nacional, no considera que la visita fos un fracàs. Assegura que els ha permès parlar del tema estrella de les pròximes eleccions europees: la immigració.

Aquest divendres, una enquesta ha apuntat que es produiria pràcticament un empat entre els partits de Macron i Le Pen als comicis del maig. La República en Marxa obtindria el 21,5% dels vots, amb només mig punt d'avantatge sobre Reagrupament Nacional.

ARXIVAT A:
Extrema dreta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut