El Global 8.000 en una imatge de la companyia Bombardier
El Global 8.000 en una imatge de la companyia Bombardier

L'avió de passatgers que vol ser el més ràpid del món s'acosta a la velocitat del so

L'aparell Global 8.000 de l'empresa canadenca Bombardier vol agafar el relleu del Concorde, que va deixar de volar fa 20 anys

RedaccióActualitzat

1.234 quilòmetres per hora és la velocitat del so. Un avió de passatgers de l'empresa canadenca Bombardier ha aconseguit acostar-se a aquesta barrera. És l'aparell Global 8.000, que la companyia vol que es posi en funcionament el 2025 per agafar el relleu del Concorde, l'avió supersònic de passatgers que va deixar de volar el 2003.

El Global 8.000 ha aconseguit fregar Mach 1 (la velocitat del so) en els tests que està fent Bombardier. L'empresa ho ha explicat aquest dilluns i ha aprofitat per anunciar que d'aquí a dos anys ja hi podran anar passatgers.

L'avió té capacitat per a 19 persones i, segons la companyia, té un abast de 14.800 quilòmetres, el doble del que tenia el Concorde. La velocitat oficial és de Mach 0,94.

Bombardier destaca que també és el primer avió que vola a aquesta velocitat amb combustible d'aviació sostenible (SAF, en les sigles en anglès).

Aquesta companyia ja havia superat la velocitat del so amb el model Global 7.500, ara fa un any.

La nostàlgia del Concorde

El Concorde era un avió comercial que feia trajectes entre Londres, París, Nova York i Washington operats per Air France i Britisg Airways. Travessava l'Atlàntic en tres hores i mitja. El novembre del 2003, però, va deixar d'operar després d'un accident el 1999 en què van morir tots els passatgers i dels atemptats de les Torres Bessons del 2001.

En els últims mesos s'han fet esforços per recuperar la velocitat supersònica en els vols comercials. Bombardier és una de les companyies que aspira a ser hereu del Concorde, però hi ha altres fabricants, com Boom Supersonics, que està provant un avió que es diu Overture, amb capacitat per a més de 65 persones i que vol poder volar arreu del món en quatre hores i per 100 dòlars.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut