Beirut

L'aviació israeliana ataca un feu de Hezbollah cinc dies després de l'entrada en vigor de l'alto el foc

Primer incident seriós al Líban només cinc dies després de l'entrada en vigor de l'alto el foc. Un atac de l'aviació israeliana ha posat en evidència la fragilitat de la treva. Un soldat israelià ha mort i dos més han resultat ferits en una operació militar en un feu de Hezbollah a la castigada vall de la Beqà destinada, segons fonts militars, a impedir el rearmament de la milícia. Els enfrontaments, confirmats per tots dos bàndols, també han causat tres baixes entre els milicians xiïtes.

Actualitzat

A trenc d'alba s'han registrat violents combats entre soldats israelians i Hezbollah, l'incident més greu des de l'inici de la treva. Han passat en una població de la vall de la Beqà, molt a prop de Balbeck. Forces especials israelianes amb el suport d'helicòpters han atacat aquest feu de la milícia xiïta amb l'únic objectiu, asseguren, d'evitar el lliurament d'armes des de Síria i l'Iran. I continuaran fent operacions com aquesta, asseguren fonts del Tsahal, fins que no hi hagi un sistema de control a la frontera que impedeixi el rearmament de Hezbollah.

Els combats han causat la mort de tres milicians i d'un soldat israelià i arriben només hores després que el mateix secretari general de l'ONU expressés la seva preocupació per la "fràgil" i volàtil treva a la zona. El primer ministre libanès, Fouad Siniora, de fet, ha denunciat que l'operació constitueix una "flagrant violació" del cessament d'hostilitats.

Divendres, l'aviació israeliana ja va sobrevolar de manera intensa l'est i altres regions del Líban, cosa que va fer que el primer ministre libanès, Fouad Siniora, es posés en contacte amb el secretari general de l'ONU, Kofi Annan, per informar-lo d'aquestes violacions de l'espai aeri libanès.

Mentrestant, tancs i soldats israelians han continuat abandonant les seves posicions al sud del Líban. Des de l'entrada en vigor de l'alto el foc dilluns, milers de soldats han sortit del territori libanès però no marxaran tots. Un gruix important restarà a la zona fins que es comenci a desplegar la força internacional, i es reservarà el dret a l'autodefensa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut