Un diplomàtic rus, la seva família i les seves pertinences, sobre la dresina amb la que van arribar a la frontera
Un diplomàtic rus, la seva família i les seves pertinences, sobre la dresina amb la que van arribar a la frontera

L'aventura d'uns diplomàtics russos per sortir d'una Corea del Nord en pandèmia

Sortir de l'hermètica Corea del Nord és encara més difícil ara per la pandèmia de la Covid

RedaccióActualitzat

Vuit diplomàtics russos i les seves famílies han viscut una veritable odissea per poder sortir de Corea del Nord. Després d'un viatge de 32 hores en tren i en autobús, han hagut de fer l'últim tram que els separava de la frontera russa empenyent totes les seves pertinences en una dresina, un vehicle que fan servir per fer el manteniment de les vies del tren.

Les fronteres de Corea del Nord estan tancades completament a causa de la pandèmia de la Covid-19, un tancament que s'afegeix a l'hermetisme habitual del regim nord-coreà.

Els vuit diplomàtics de la delegació russa van decidir aventurar-se a recórrer els més de 550 quilòmetres de distància que els separava des de la seu de la delegació a Pyongyang, la capital nord-coreana, fins a Khassan, la primera ciutat russa passada la frontera. Però el que no esperaven era haver de fer l'últim tram caminant seguint la via ferroviària que travessa el riu Tumen.

El ministeri d'Afers Exteriors de Russia ha fet públic un vídeo on es veu l'alegria amb què una família de diplomàtics arriba a la banda russa del pont sobre el riu:

 

 

Rússia i la República Popular Democràtica de Corea només comparteixen 18 quilòmetres de frontera terrestre, a l'extrem nord-oriental de Corea. Va ser fins a aquesta estreta franja fronterera on van haver de viatjar els diplomàtics i les seves famílies per poder sortir del país.

La diplomàcia russa només ha fet públic un comunicat on explica que, com a conseqüència de la pandèmia, les fronteres estan tancades des de fa més d'un any "i el tràfic de passatgers s'ha detingut". Expliquen que el viatge de retorn del personal de la delegació va ser "llarg i difícil".

Entre els familiars dels diplomàtics hi havia una nena de tres anys, filla de Vladislav Sorokin, tercer secretari de l'ambaixada russa a Corea del Nord.

Un cop a Khassan, els diplomàtics i les seves famílies van traslladar-se per terra fins a Vladivostok, on ja van poder agafar l'últim vol que els va portar fins a Moscou. Un llarg viatge que, segon el portaveu del Kremlin, demostra que la feina d'un diplomàtic és "difícil i espinosa".

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Corea del NordRússia
Anar al contingut