Madrid

L'AVE no arribarà a Barcelona fins a finals de gener o febrer del 2008

L'arribada de l'AVE a Barcelona es torna a retardar i tot sembla apuntar que arribarà a Sants al gener o febrer del 2008. Després de l'últim accident en el tram de les obres a Bellvitge, diverses veus des del govern de Madrid, la Generalitat i Foment han reconegut que la data del 21 de desembre no podrà complir-se. Ara, fonts de Foment haurien apuntat que el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, anunciarà una nova data en la seva compareixença dimecres al Congrés dels Diputats, on donarà explicacions dels problemes que s'han registrat a les obres de la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona.

Actualitzat
Encara no és oficial, però sembla definitiu que aquesta infraestructura tan accidentada, i que arriba amb anys de retard, arribarà a Sants el 2008 i no el 21 de desembre com estava previst. Segons publica "La Vanguarda" citant fonts de Foment consultades, ningú dins del ministeri creu ja que es pugui complir la promesa feta per Zapatero de fer arribar l'AVE al 2007 a Barcelona, poc abans que la línia d'alta velocitat sigui aprovada a Valladolid. Així, tot i que la consigna és no donar cap data, les fonts consultades han assenyalat que l'AVE es podria endarrerir fins a finals de gener o febrer.

Així, tot apunta que el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, donarà una nova data per a l'arribada de l'AVE a Sants en la seva compareixença de dimecres que ve al Congrés. Zapatero té previst demanar disculpes a tots els usuaris afectats, encara que previsiblement desviarà part de la responsabilitat d'aquestes incidències a l'empresa OHL.

Mentrestant, el Ministeri de Foment prepara una reclamació contra l'empresa constructora OHL, com a responsable de l'accident i del caos consegüent a rodalies. Des de Foment ja s'ha dit que s'està preparant una reclamació patrimonial contra aquesta constructora com a responsable de l'accident de dissabte que ha portat el caos a centenars de milers d'usuaris de la zona sud de rodalies de l'àrea metropolitana. Un caos que, segons el secretari d'estat d'Infraestructures, possiblement es podria haver evitat si OHL hagués fet bé la feina.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut