Madrid

L'AVE Barcelona-Madrid té des d'avui 26 trajectes diaris per sentit

A partir d'avui Renfe amplia el nombre de trajectes amb AVE entre Barcelona i Madrid. N'hi haurà sis més per sentit cada dia, de manera que es passarà dels 20 trajectes actuals als 26. Això implica una oferta de 10.500 places, una capacitat similar a la de 70 avions, i una freqüència similar a la del pont aeri. Amb aquesta ampliació, Renfe dóna per equilibrada l'oferta i la demanda de places en aquesta línia.

Actualitzat
Dos dels sis trajectes es cobriran amb trens nous i directes que sortiran en dies determinats de la setmana i els altres quatre estaran coberts per combois diaris que actualment cobreixen el trajecte Madrid-Saragossa i que ara arribaran fins a la capital catalana.

Els dos nous trens Madrid-Barcelona sortiran de la capital espanyola a les 7.20 hores cada dilluns, dimecres i divendres i a les 20.00 h cada dijous, divendres i diumenge. Pel que fa als quatre combois que fins ara només cobrien el trajecte Madrid-Saragossa, sortiran de l'estació madrilenya d'Atocha a les 8.30, 10.30, 12.30 i a les 14.30 h.

En sentit contrari, Barcelona-Madrid, els horaris dels dos trens nous seran a les 7.20 h cada dilluns, dimecres i dijous i a les 19.30 h cada dijous, divendres i diumenge. La resta de trens, amb parada a Saragossa, sortiran a les 11.00, 13.00, 15.00 i a les 17.00 h.

Cap d'aquests nous combois s'aturarà ni a Tarragona ni a Lleida, perquè, segons Renfe, les dues ciutats ja tenen una oferta suficient.

Actualment els AVE Barcelona-Madrid tenen una ocupació mitjana del 84,5% i una puntualitat del 99%, segons la companyia Renfe. Des que es va posar en marxa el servei, el mes de febrer passat, els trens AVE han transportat 2,69 milions de viatgers.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut