Barcelona

L'AVE Barcelona-Madrid no és accessible per als minusvàlids

El tren d'alta velocitat que des de fa dos dies uneix Barcelona i Madrid no facilita l'accessibilitat dels passatgers amb dificultats de mobilitat, a causa dels esglaons que cal superar tant per pujar com per baixar del comboi. A diferència dels altres models de tren, el Siemens que fa aquesta línia és l'únic que no deixa els viatgers a peu pla d'andana. Per usuaris com Andreu Suriol, que va començar a viatjar a Madrid amb els primers AVE que sortien de Tarragona, es nota molt el canvi dels Talgo-Bombardier, també anomenats "ànecs", que feien els primers viatges, pels nous Siemens S-103 d'ara

Actualitzat
El desnivell entre l'alçada del tren i el de les estacions es repeteix a tot arreu, tant a Madrid-Atocha, com a Lleida, Tarragona o Barcelona. En el cas de Barcelona, fins i tot, s'hi afegeix un problema més perquè, a sobre, cal superar el forat que es forma en baixar dels vagons a causa de la curvatura de l'andana que, estranyament, hi ha a Sants.

Davant de tot això, Renfe evita reconèixer fallades de previsió i es remet a la seva guia de serveis ferroviaris per a viatgers amb discapacitat, que implica avisar 24 hores abans del viatge o presentar-se a l'estació amb un mínim de 30 minuts d'antelació per demanar una rampa o l'ajuda necessària per pujar al tren.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut