El president de l'Airef, José Luis Escrivá, en una imatge d'arxiu
El president de l'Airef, José Luis Escrivá, en una imatge d'arxiu
Madrid

L'Autoritat Fiscal Independent denuncia que el govern Rajoy no li deixa fer la feina

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) es queixa que no té prou informació per fer l'informe sobre el Programa d'Estabilitat 2016-2019

RedaccióActualitzat
Aquest dilluns l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) s'ha queixat que no ha pogut emetre i publicar a temps l'informe sobre el Programa d'Estabilitat 2016-2019. Aquest és el programa que ha presentat al Congrés aquest dimarts el ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos.

L'Airef va fer públic aquest dilluns un comunicat en què responsabilitza el govern Rajoy de no poder haver pogut elaborar l'informe dins dels terminis establerts per la llei -el 15 d'abril- perquè no li han passat la informació necessària per fer-lo. Recorden que sense aquest informe el programa no està complet, i que el govern s'està saltant la llei.

Precisament l'Airef va criticar durament el govern espanyol fa poques setmanes per les explicacions que va donar el ministre en funcions d'Hisenda, Cristóbal Montoro, sobre la responsabilitat del dèficit del 2015. Llavors es va queixar que no van tenir en compte les seves recomanacions, i que la informació sovint els arriba massa tard.
Anar al contingut