Barcelona

L'Autoritat del Transport Metropolità reitera a Stop Pujades que no rebaixarà les tarifes del transport

La primera reunió entre l'Autoritat del Transport Metropolità i les entitats veïnals i sindicals acaba sense cap avenç i l'únic compromís d'estudiar la modificació de les prestacions d'alguns títols. La plataforma ha anunciat que manté la convocatòria de mobilitzacions i ha convocat una manifestació el dissabte 15 de març a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

RedaccióActualitzat

L'Autoritat del Transport Metropolità no té intenció de modificar les tarifes del 2014. Així ho ha reiterat a la plataforma Stop Pujades en la primera reunió que ha mantingut amb representants d'entitats veïnals i sindicals, que ha servit per constituir la taula social del transport.

La plataforma ha denunciat que l'ATM no ha fet cap pas cap endavant i que no els ha fet "cap proposta" amb relació a la seva demanda principal, el retorn a les tarifes del 2013. En aquest sentit, han informat que, durant la reunió, l'ATM "va desviar" la seva reclamació principal amb propostes com la creació d'un nou títol de transport, denominat "T-mobilitat", que la plataforma ha declinat valorar.

ATM, però, sí que s'ha compromès a estudiar la modificació de les prestacions d'alguns títols. Les entitats, que reclamen que la T-50 a totes les zones es converteixi "de facto" en un abonament T-Mes, hi veuen un estímul per seguir treballant però reclamen un gest polític per aturar l'escalada de preus.

Davant d'aquesta situació, la plataforma ha anunciat que manté la convocatòria de mobilitzacions de protesta a totes les estacions de metro cada dimecres, com ha fet en les últimes setmanes. A més, han convocat una manifestació pel dissabte 15 de març a Barcelona.

Anar al contingut