Washington

L'autora del tiroteig de San Bernardino va jurar lleialtat al líder d'Estat Islàmic

L'FBI admet finalment que investiguen el tiroteig de dimecres en un centre de discapacitats de Califòrnia com un acte terrorista

RedaccióActualitzat

Els investigadors del tiroteig de San Bernardino, perpetrat per un matrimoni, han descobert que la dona,Tashfeen Malik, havia fet un jurament de lleialtat al líder d'Estat Islàmic, Abu Bakr al-Baghdadi, a través de Facebook.

No ho va fer amb el seu nom, sinó amb un altre. Ho han dit fonts oficials, que no han explicat com han arribat a aquesta conclusió.

Els investigadors pensen que l'atac pot haver estat inspirat per EI, però creuen que no van rebre ordres directes de l'organització terrorista de fer la matança.

 

Els fets van passar aquest dimecres. El matrimoni, format per Syed Rizwan Farook, de 28 anys, i Tashfeen Malik, de 27, va entrar a l'Inland Regional Center, un centre d'assistència a discapacitats, i van obrir foc. Van matar 14 persones i en van ferir 17 més.

Poc després, la parella, que portava armes llargues i havia col·locat artefactes de fabricació casolana al lloc dels fets, va ser abatuda en un enfrontament amb la policia.

 

La policia va trobar 12 bombes de fabricació casolana i munició abundant al domicili dels autors del tiroteig. Tot fa pensar que l'atac estava planificat.

Una de les claus per avançar en la investigació és recuperar el rastre digital de la parella. Per això l'FBI està analitzant ordinadors, correus, llapis electrònics i telèfons, dos dels quals estaven absolutament destrossats. De moment, s'ha aconseguit recuperar aquest missatge de la dona a Facebook

També s'estan investigant els viatges de la parella a l'Orient Mitjà i les possibles connexions del sospitós amb extremistes a l'estranger i als Estats Units.

Amb tot això, i tenint en compte l'arsenal que tenien a casa, l'FBI finalment admet que està investigant l'atac com un acte terrorista. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut