Nashville

L'autor del tiroteig a l'escola de Nashville va comprar 7 armes tot i estar en tractament

L'assaltant va enviar un missatge a una companya una hora abans de l'atac, en el qual avisava que se'n parlaria a les notícies un cop hagués mort

RedaccióActualitzat

L'home que dilluns va matar tres adults i tres infants de 9 anys en una escola de Nashville, la capital de Tennessee, havia comprat de forma legal 7 armes, tot i estar en tractament mèdic per un "desordre emocional". La policia ha revelat que d'aquesta manera va adquirir tant els dos fusells d'assalt i la pistola que va fer servir en l'atac contra The Covenant, un petit centre privat cristià on havia estudiat, com la resta de l'arsenal.

Els pares del jove de 28 anys, que va morir abatut per la policia, es pensaven que ja havia venut l'arma que tenia i que no li'n quedaven més.

"Si s'hagués informat que tenia tendències suïcides o que volia matar algú, hauríem intentat confiscar aquestes armes, però no teníem absolutament cap idea de qui era aquesta persona", ha argumentat el cap de la Policia metropolitana de Nashville, John Drake.


L'assaltant tenia les armes amagades a casa, on també van trobar mapes de l'escola i un esquema de l'atac que havia fet a mà.

La policia nord-americana encara no té clar el mòbil de l'atac, però considera que l'objectiu era l'escola en si, com a centre presbiterià que defensa els valors religiosos tradicionals.

Imatge de l'assaltant captada per una càmera de videovigilància de l'escola
Imatge de l'assaltant captada per una càmera de videovigilància de l'escola (Reuters/Policia de Nashville)

Missatge a Instagram: "Sentiràs parlar de mi a les notícies"

També s'ha sabut que, just una hora abans d'assaltar l'escola, l'assassí, un home trans que legalment es deia Audrey Hale, va enviar un missatge a una excompanya de bàsquet a través d'Instagram en el qual li deia que passaria "alguna cosa dolenta". "Probablement, sentiràs parlar de mi a les notícies un cop hagi mort", va afirmar.

L'amiga assegura que el text era "bàsicament una nota suïcida".

Una dona plora al memorial per les víctimes del tiroteig a les portes de l'escola The Covenant
La capital de Tennessee plora la mort de 3 nens i 3 adults en el tiroteig (Reuters/Austin Anthony)

Tot i que va avisar la policia, s'ha queixat que no van reaccionar amb la urgència suficient. Assegura que al telèfon d'emergències 911 li van dir que truqués a un altre número, on la van tenir esperant gairebé 7 minuts. Finalment, li van indicar que hi hauria la visita d'un policia, que va arribar cinc hores després del tiroteig.

L'amiga, Averianna Patton, s'ha declarat consternada per l'atac.


Imatges de com la policia va abatre l'assaltant

La policia de Nashville ha difós un vídeo del moment en què els agents van tirotejar Hale. Les imatges, captades per la càmera corporal d'un dels agents, mostra un període de 6 minuts, des que la policia arriba al lloc dels fets fins que li disparen mortalment.

Els policies van matar l'assaltant a trets i han difós imatges de l'actuació
Els policies van matar l'assaltant a trets i han difós imatges de l'actuació (Reuters/Policia de Nashville)

Aquest any hi ha hagut almenys 30 incidents amb armes de foc en escoles dels Estats Units, que han causat 8 morts i 23 ferits, segons l'organització Everytown for Gun Safety, que reclama una regulació més estricta de la tinença d'armes.

 

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut