París

L'autor del quàdruple assassinat a la comissaria de París tenia motivacions terroristes

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Antiterrorista ha confirmat que l'autor del quàdruple assassinat aquest dijous en una comissaria de policia de París tenia una motivació islamista d'arrel salafista, una de les branques més radicals de l'islam.

Segons la investigació, s'ha sabut que havia contactat amb diverses persones de l'entorn islamista salafista.

Van morir tres policies i una administrativa

Tres policies i una administrativa van morir apunyalats per l'home a la comissaria central de París. L'atacant, que va ser abatut a trets, treballava a la mateixa prefectura. Era un informàtic destinat a la direcció d'informació.

Una cinquena persona va quedar ferida, però fora de perill.

Els motius de l'atac, en un principi, no van quedar clars. Els indicis no apuntaven a un mòbil terrorista, sinó a un rampell violent de l'autor.

Però finalment aquesta teoria s'ha capgirat. Segons fonts policials que cita France Press, l'assaltant "s'havia convertit a l'islam feia 18 mesos". El funcionari s'havia radicalitzat en contacte amb moviments extremistes i havia planejat l'atac.

El fiscal en cap de la investigació ha dit que l'home en alguna ocasió havia mostrat actituds de proximitat amb l'islam i, fins i tot, havia fet comentaris d'aprovació d'accions perpetrades per jihadistes a França.

ARXIVAT A:
Jihadisme
Anar al contingut